van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Frédéric Vervisch

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Vandaag is Frédéric Vervisch aan de beurt. De Harelbekenaar is sinds 2018 fabriekspiloot bij Audi en we zagen hem de voorbije jaren vooral aan het werk in het WTCR en verscheidene GT3-kampioenschappen.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Ik zou zeggen dat deze crisis alle plannen volledig omgooit. Normaal gezien was ik nu volop aan het racen maar dat staat natuurlijk on hold. Mijn persoonlijke voorbereiding blijft min of meer dezelfde: maken dat we klaar staan als we groen licht krijgen.

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Ja, dat is moeilijk in te schatten... Ik verwacht nog veel bijkomende moeilijkheden maar het is moeilijk in te schatten in welke mate. De toekomst zal dat moeten uitwijzen.

Is er een gevolg waar mensen niet bij stil lijken te staan?

Ik hoop dat iedereen beseft dat deze crisis niet zomaar zal voorbijgaan, maar dat we hier nog lang de gevolgen van zullen dragen en dat we de komende tijd ook zullen moeten handelen met die gedachte in het achterhoofd.

Wat is je visie over het hernemen van de autosport, eens de crisis onder controle is?

Ik weet dat de organisaties in kwestie allemaal 100 procent verder werken aan alternatieve kalenders. Ik hoop echter dat er niet te veel teams en/of rijders wegvallen door sponsorproblemen. Maar opnieuw, ik heb geen glazen bol.

Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Ik heb twee zeer drukke jaren in de autosport achter de rug en nu heb ik opeens heel veel tijd om even na te genieten van wat we bereikt hebben. Verder heb ik het simracen ontdekt en heb ik een partnership gesloten met Jochen Lenaerts van Dynamixx.be. ZIj voorzien mij van een state-of-the-artsimulator. Ze zijn terug te vinden in de buurt van Zolder en zijn de nummer 1 in België op vlak van thuissimulatoren. Ik moet nog heel veel oefenen maar het is wel een leuke en interessante bezigheid om de reacties op peil te houden. Bovendien vind je er tegenwoordig iedereen uit de racewereld terug.

Foto's: Hans van Onsem & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op vrijdag 17 april 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons