van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. We spraken met Gilles Magnus, over de huidige situatie maar ook over hoe online racen op de simulator de nieuwe trend lijkt te worden.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Zoals bij iedereen heeft de crisis een grote invloed op het raceseizoen. De eerste races werden al uitgesteld of geannuleerd maar ook de testdagen moesten eraan geloven. Aangezien we allemaal in dezelfde situatie zitten, ben ik uiteraard niet meer of minder in het nadeel dan mijn concurrenten, niemand heeft kunnen testen.Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Ik denk en vrees dat de autosport heel hard zal afzien van de economische gevolgen van deze crisis. Ik heb het geluk samen te kunnen werken met enkele zeer sterke partners die ons, ondanks de crisis, kunnen blijven steunen.

Wat is je visie over het hernemen van de autosport, eens de crisis onder controle is?

Ik hoop dat de crisis zo snel mogelijk onder controle is en dat we toch nog een groot deel van de oorspronkelijke kalender kunnen afwerken in de tweede helft van het seizoen. Een optimistische visie, maar ik denk dat we nu wel wat positieve gedachten kunnen gebruiken.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Gilles Magnus - Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Audi RS 3 LMS TCR
Ik heb een vijftal dagen geleden mijn simulator van de RACB ontvangen. De uren die ik er al op gespendeerd heb, zijn bijna niet meer te tellen. De Belcar organiseert binnenkort ook hun eerste online wedstrijd. Een super initiatief en ik ben zeker dat we ons gaan amuseren! Makkelijk wordt het echter niet: de strijd tegen de jongens met veel ervaring op de simulator zal hevig worden. Ik kijk er erg naar uit en heb al veel plezier beleefd aan mijn simulator. Maar het echte werk, dat blijf je toch missen. 

Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Een positieve kant van deze crisis voor ons is dat de mensen meer wijn drinken dan anders. Ons familiebedrijf is een wijnhandel en hoe raar het ook klinkt, het komt ons goed uit. Dus zo zie je dat het soms ook in deze bizarre tijden mogelijk is om positieve elementen te vinden. 

Foto's: RACB National Team, TCR Europe, Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in TCR Europe op zondag 19 april 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons