van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Marnik Battryn

Marnik Battryn
Marnik Battryn
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Deze keer geven we het woord aan Marnik Battryn die de afgelopen jaren zijn tijd verdeelde tussen Belcar en VW Fun Cup.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Jan Battryn - Marnik Battryn
Jan Battryn - Marnik Battryn
Tracktime is momenteel uitgesloten en we weten niet juist wanneer en of we terug aan het racen gaan dit jaar. Er zit dezer dagen niet veel meer op dan tijd doorbrengen op simulator en te trainen om mijn fysiek en reflexen in topconditie te houden. Zodra het seizoen weer start, zal ik er klaar voor zijn! Het allerbelangrijkste op dit moment is dat we nu met z'n allen in een zo kort mogelijke periode het coronavirus onder controle krijgen. 

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Gezien de autosport en vele andere sporten voor een groot deel afhankelijk zijn van sponsoring, gaat dit ongetwijfeld een impact hebben. Een aantal bedrijven gaat een andere invulling geven aan hun marketingbudget om ten eerste hun bedrijf uit de deze crisis te krijgen en anderzijds om hun personeel eventueel bij te staan. Dat is uiteraard normaal. We spreken niet alleen van KMO's, maar ook over multinationals die dit zullen voelen. Eens de bedrijven terug op een normaal ritme kunnen functioneren, zal alles zich hopelijk weer herstellen en kan ook de koopkracht weer verbeteren.

Is er een gevolg waar mensen niet bij stil lijken te staan?

Uiteraard! In de autosport, maar zeker ook in andere sporten, draait alles op een zeer laag pitje. Dat betekent dat er geen inkomsten zijn voor teams en organisaties. Laat ons daarom samen hard werken om dit virus te overwinnen en dat begint met "blijf in uw kot"!

Wat is je visie over het hernemen van de autosport, eens de crisis onder controle is?

De autosport draagt de gevolgen van de crisis. Kijk maar eens hoeveel events er tot nu toe zijn afgelast. Ook andere sporten waar veel mensen samenkomen lijden daaronder. Ik hoop dat we in juni weer kunnen starten, maar daar twijfel ik aan. Het lot ligt in de handen van de overheid en de specialisten. Be safe is de boodschap. 

Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Marnik Battryn - Tom Boonen - Johan Huygens
Marnik Battryn - Tom Boonen - Johan Huygens
Positieve elementen zijn er in elke situatie, ook in deze. We gaan ons terug focussen op kleine dingen... (denkt na). Zaken die we eigenlijk al lang vergeten waren, maar aan de andere kant zo vanzelfsprekend zijn. Genieten van momenten waar we niet meer bij stilstonden en vooral: terug leren relativeren, life is great!Foto's: Martijn Wouters & Kronos EventsDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Varia op vrijdag 10 april 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons