van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Sébastien Bédoret

Sébastien Bédoret
Sébastien Bédoret
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Ook Sébastien Bédoret, coming man op de nationale rallywegen en pupil van Škoda Motorsport, moet zijn plannen bijschaven. Wij stelden het Waalse talent vijf coronagerelateerde vragen.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

De coronacrisis hakt er stevig in. Rally maakt een zeer groot deel van mijn leven uit, ook van het dagelijkse leven en dat is nu volledig veranderd. Geen enkele rally, geen enkele wedstrijd, geen enkel evenement kan doorgaan. Professioneel gezien kan ik wel nog steeds aan de slag blijven in het bedrijf. Sportief verandert er dus veel, professioneel vrij weinig.

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor het seizoen erna?

Nu al voorspellen wat de gevolgen zullen zijn, is moeilijk. De hoofdreden daarvoor is dat we nog steeds niet weten wanneer we terug naar het normale leven kunnen. Het enige wat we kunnen doen, is hopen dat al mijn partners en sponsoren ongeschonden uit de crisis komen, maar ook dat zij en hun naasten gezond blijven!

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Hoe ziet een typische dag eruit sinds het begin van de quarantaine?

De dagen in de coronacrisis zijn niet echt spannend te noemen. Ik sta zoals steeds om 6 uur op en begin dan rond 7 uur te werken tot 18, 19 uur in de avond. Na de werkdag ga ik een halfuurtje sporten en daarna installeer ik mij in de simulator voor een uurtje. Rond 23 uur ga ik naar bed en daarvoor eet ik kort nog iets.

De wereld van het simracen boomt. Ben jij dus ook actief?

Jazeker, en ik steek er veel tijd in! Ik neem ook deel aan het virtuele BRC-kampioenschap, dat online betwist zal worden. Het is een geweldig initiatief van de organisatie. Ze blijven zich inzetten voor het Belgisch Kampioenschap, al is het online. Ze tonen de intentie om er toch wat van te maken en dat apprecieer ik ten zeerste! Dank daarvoor!

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Wat maakt je deze dagen een gelukkig man? 

Wat mij gelukkig maakt, is het feit dat iedereen in mijn omgeving gezond is. Ik hoop dat we dat ook zo kunnen houden. Daarnaast prijs ik mij gelukkig dat ik nog steeds kan blijven werken en dat ik niet in quarantaine opgesloten zit bij mij thuis.

Foto's: Skoda Belgium & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Rally op maandag 4 mei 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons