van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Ugo de Wilde

Ugo de Wilde wint in Monza
Ugo de Wilde wint in Monza
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Ugo de Wilde is nog altijd amper 17 en bereidt zich, onder meer met online races in de Belcar en de VW Fun Cup, voor op zijn tweede seizoen in de Formula Renault Eurocup.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

De Covid 19-crisis heeft een belangrijke impact gehad op mijn voorbereiding en mijn fysieke trainingen. Fitnesszalen zijn gesloten en dus moet ik me thuis uit de slag zien te trekken. Dat is minder praktisch natuurlijk, maar toch slaag ik erin om mijn vormpeil op niveau te houden.

Ugo de Wilde - Arden
Ugo de Wilde - Arden
Hoe ziet een typische dag eruit sinds het begin van de quarantaine?

Mijn typische dag kan samengevat worden in een trainingssessie in de voormiddag, met nadien een sessie op de simulator. Vervolgens moet ik dagelijks studeren om... mijn rijbewijs te kunnen behalen.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

Eerlijk gezegd vind ik simracing een fantastische manier om bij te leren en me tegelijk te amuseren in deze ongeziene en moeilijke periode. Het zorgt ervoor dat ik in het juiste ritme kan blijven. Voor het 'echte' seizoen van start gaat, betwist ik dan ook enkele online competities, zoals de virtuele Belcar-races met de Radical SR8 of de online versie van de VW Fun Cup.

Ugo de Wilde - Arden
Ugo de Wilde - Arden
Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

De coronacrisis heeft gelukkig niets veranderd aan mijn plannen. Het Formula Renault Eurocup-seizoen, dat ik betwist met Arden Motorsport, zou normaal in de maand juli moeten beginnen met twee afspraken in Italië (Monza en Imola). Een paar maanden later ben ik ook te zien in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa.

Wat maakt je deze dagen gelukkig?

In de huidige context moeten we genoegen nemen met de eenvoudige dingen. Mijn antwoord is dus het feit dat ik thuis wat meer tijd kan doorbrengen, met de familie en met mijn vriendin. Maar ook een fietstocht in het bos of mijn wedstrijden op de simulator maken me tegenwoordig gelukkig.

Foto's: Racing International Photography, Formula Renault Eurocup, Ugo de Wilde RacingDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 29 mei 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons