van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Vincent Verschueren

Vincent Verschueren & Sébastien Bédoret
Vincent Verschueren & Sébastien Bédoret
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Wat vindt de Belgisch rallykampioen van 2017 van de huidige situatie? Wij stelden vijf coronavragen aan petrolhead Vincent Verschueren.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

Eerlijk, het is een ramp. De coronacrisis stuurt mijn sportieve plannen stevig in de war. We moeten wachten, wachten en nog eens wachten. De bal ligt in het kamp van de regering en de experten, zelf kunnen we niet veel doen aan deze situatie. Ik hoop dat we snel weer aan de start van een rally kunnen staan. Maar dan nog is het afwachten hoe het seizoen er zal uitzien. Krijgen we een kampioenschap? Of rijden we enkele losse wedstrijden zonder een Belgisch kampioen te kronen? Voor mij is het belangrijk dat we kunnen rijden. Voor onszelf, maar ook voor de supporters en de sponsors. Iedereen snakt naar een herstart van de autosport.

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor het seizoen erna?

Uiteraard zijn er gevolgen. We beoefenen een passie die valt of staat met financiële steun. Sponsoren zijn belangrijk en ik ben iedere sponsor dan ook een voor een dankbaar. Ik vind persoonlijk contact met de mensen die mij steunen enorm belangrijk, velen van mijn sponsors werden ondertussen vrienden. Het is nu nog te vroeg om al concreet bezig te zijn met de toekomst. Eens we meer zicht krijgen op de situatie, zal ik mijn sponsors een voor een bezoeken om te kijken wat de gevolgen van de coronacrisis zullen zijn voor dit seizoen en eventueel het seizoen erna. 

Vincent Verschueren wint de 6 uren van Kortrijk
Vincent Verschueren wint de 6 uren van Kortrijk
De wereld van het simracen boomt. Ben jij ook actief?

Vroeger was ik wel een gamefanaat, zolang het racespelletjes waren tenminste. Naarmate ik ouder werd, hield ik me er minder en minder mee bezig. Ik heb dan ook geen simulator of dergelijke. Het lijkt me wel leuk, maar na een halfuurtje heb ik het wel gehad, denk ik. Dat simulatorgebeuren laat ik over aan de jonge garde, geef mij maar het echte werk!


Hoe ziet een typische dag eruit sinds het begin van de quarantaine?

Motorsport is mijn passie, al jaren! Vroeger waren dat de snelheidsmotoren, waarmee ik jaren deelnam aan het Belgisch kampioenschap. Achteraf is de focus naar de rallysport gegaan, maar de liefde voor motoren is nooit weggeëbd. Ik heb thuis nog circuitmotoren staan, een enduro en een crossmotor. De MotoGP volg ik eveneens van kortbij, maar ook daar heeft de coronacrisis toegeslagen. Ik zie dat veel mensen andere hobby's beginnen uit te oefenen, maar ik kan me met niets zo gepassioneerd bezighouden als met de motorsport.

Wat maakt je deze dagen een gelukkig man?

Moelijke vraag! Gezond blijven in ieder geval, maar ik kijk toch vooral uit naar de dag dat we weer groen licht krijgen. Dat we weer op verkenning mogen om dan onze eerste rally af te kunnen werken. Dat nieuws zal mij een bijzonder gelukkig man maken!

Foto's: Sandro Delaere & 6 Uren van KortrijkDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Belgian Rally Championship op donderdag 30 april 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons