van der Horst

Coronavirus treft nu ook de kartsport

Start WSK Super Master Series - Lonato
Start WSK Super Master Series - Lonato
De 31e editie van de Trofeo Andrea Margutti zal komend weekend niet doorgaan. Nu het Coronavirus zich in Noord-Italië aan het uitbreiden is met zelfs enkele doden tot gevolg, besloot de organisatie om dit grootschalig event in Lonato af te gelasten.
  • Prospeed Competition
Na de F1 en de Formula E treft het Coronavirus nu dus ook de kartsport. South Garda karting, zoals het circuit officieel heet, ligt pal aan het Garda meer, in Noord Italië en dus in het getroffen gebied. Opmerkelijk is dat de afgelopen weekends wel op South Garda Karting wedstrijden werden georganiseerd. Gisteren nog, kon de WSK Super Master Series, rekenen op een record aantal deelnemers van 360. Dat dan vandaag beslist werd om de Trofeo Margutti van volgende week af te blazen, blijft een beetje opmerkelijk.

De Trofeo Andra Margutti is een ware klassieker in de kartsport die traditioneel aan het begin van het seizoen georganiseerd wordt. Andrea Margutti was een generatiegenoot van onder andere Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella maar verongelukte op veertienjarige leeftijd tijdens een wedstrijd in Parma. Zijn leeftijdsgenoten organiseerden in 1990 een memorial wedstrijd, welke jaarlijks plaats zou vinden. In een mum van tijd groeide de wedstrijd uit tot een ware klassieker binnen de sport en verschenen er tal van latere sterren aan de start. Giancarlo Fisichella, Tony Villander, Robert Kubica en later Edoardo Mortara, Marco Witmann en Danil Kvyat zijn maar enkele bekenden die ooit winnaar werden van de Trofeo Andrea Margutti. In 1995 werd de wedstrijd trouwens gewonnen door... Sophie Kumpen! 

Foto: FM-ImagesDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 24 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons