van der Horst

Corsica: Bédoret op zeven, de Mévius op acht

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Niet enkel Thierry Neuville heeft er een goed weekend opzitten op Corsica. Onze landgenoot Sébastien Bédoret eindigde zevende in WRC2, Guillaume de Mévius pakte de achtste plaats.
Imponeren deden Sébastien Bédoret en Guillaume de Mévius niet echt afgelopen weekend, maar ze reden beide wel een regelmatige en vooral foutloze wedstrijd. De beide Belgen bengelden in de tijden steeds achteraan in hun klasse, maar murwden zich wel naar voor nadat heel wat tegenstanders moesten opgeven.

Bédoret eindigde zevende op negen minuten van de winnaar. De pupil van Freddy Loix deed wel heel veel ervaring op die hem zeker ten goede zal komen in de komende wedstrijden. De Mévius is achtste geworden op 17 minuten. Hij verloor wel heel veel tijd door een lekke band, op een moment dat die proef geannuleerd werd. De Mévius kwam echter niet in aanmerking voor een normtijd.

Het werd een slagveld in WRC2. Eric Camilli zag zijn BMA-Skoda, die van Kris Princen, in vlammen opgaan. Adrien Fourmaux ging van de baan. Yoann Bonato kende mechanische problemen net zoals Nicolas Ciamin. Daardoor won Fabio Andolfi. Hij klopte nipt Nikolay Gryazin. Kajetan Kajetanowicz werd derde op drie minuten.

Foto: RACB
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 31 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons