van der Horst

Corsica: Evans geeft Neuville stevige tik

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans staat dicht bij een tweede WRC-overwinning. De Welshman reed Thierry Neuville op zestien seconden op de voorlaatste proef en heeft nu een voorsprong van dik elf seconden. Straks is er nog de afsluitende Power Stage.
  • St. Paul
Thierry Neuville (Hyundai i20) had zondagochtend een bonus van 4.5 seconden op Elfyn Evans (Ford Fiesta) maar die voorsprong verdween ontzettend snel op de voorlaatste proef. Evans haalde verwoestend uit en zette de tegenstand op minstens 9 seconden. Neuville verloor zelfs 16 seconden en kijkt nu aan tegen een achterstand van 11.5 seconden.

Het lijkt alsof Hyundai het moeilijk heeft zondagochtend want ook Dani Sordo en Sébastien Loeb klokten een eerder matige tijd. Daardoor is Sébastien Ogier nu stevig derde op 55.1 seconden

Calvi is de afsluitende proef, en tevens Power Stage. Neuville heeft nog bijna 20 kilometer om de scheve situatie recht te zetten.

Foto: M-Sport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 31 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons