van der Horst

Corsica: Evans krijgt kop terug na oponthoud

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Goed nieuws voor Elfyn Evans want de organisatoren hebben de Welshman zijn verloren tijd teruggegeven. Hij kreeg op de slotproef dezelfde tijd van Ott Tänak toegekend en leidt zo met 4.5 seconden op de Est.
  • Powercars
Gerechtigheid is geschied. Evans (Ford Fiesta) verloor op de slotproef van de dag kostbare seconden achter Kris Meeke (Toyota Yaris) die veel tijd verloor met een gebroken ophanging. Evans verloor een tiental seconden en zijn leidersplaats. 

Maar de organisatie heeft zijn tijd kort later gecorrigeerd. Hij leidt nu met 4.5 seconden op Ott Tänak (Toyota Yaris). Thierry Neuville (Hyundai i20) is derde op 9.8 tellen. "We missen iets. Ik heb net dat beetje meer grip nodig om sneller te kunnen gaan", aldus de Belg die wel een sterke dag reed en de slotproef won.

Dani Sordo (Hyundai i20) is vierde op bijna een halve minuut. Teemu Suninen (Ford Fiesta) rondt de top vijf af, Sébastien Ogier die een moeilijke dag kende is voorlopig zesde. Hij staat al op 36 seconden van de kop van de koers.

Eric Camilli leidt in WRC2, Kalle Rovanperä doet het hetzelfde in WRC2 Pro. De Belgen Guillaume de Mévius en Sébastien Bédoret nemen stilaan een plaatsje in de top 20 algemeen in het vizier. De Mévius is 23ste, Bédoret 25ste.

Foto: M-SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons