van der Horst

Corsica: Meeke klaar voor "Tour de Corse"

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke heeft met een erg knappe besttijd getoond dat hij helemaal klaar is voor de strijd op Corsica, waar het WRC toe is aan de vierde manche. Sébastien Ogier werd tweede. Thierry Neuville moest het stellen met een eerder teleurstellende negende tijd.
Ott Tänak (Toyota Yaris) opende scherp maar niet veel later dook teamgenoot Kris Meeke (Toyota Yaris) onder de tijd van de Est. Hij klokte een tijd van 3:46.8 die doorheen de ochtend niet meer kon worden bijgebeend, behalve door Meeke zelf die tijdens zijn derde en laatste rondje er nog een tiende afpietste.

De tijden raakten moeilijk sneller omdat het parcours steeds vuiler kwam te liggen. Zo raakte Ott Tänak niet meer aan zijn openingstijd van 3:48.1, waarmee hij wel derde werd. Sébastien Ogier (Citroën C3) verbeterde wel nog zijn tijd en strandde op negen tienden van de tijd van Meeke. Dani Sordo (Hyundai i20) besloot op de vierde plaats op ruim 2 seconden van Meeke. Hij was daarmee wel de beste Hyundai. Zijn teamgenoten Thierry Neuville en Sébastien Loeb hadden het een pak moeilijker op de 5 kilometer van Sorbo Ocagnano en scoorden maar net een plaatsje in de top tien.

In klasse RC2, om even WRC2 en WRC2Pro, samen te voegen was Eric Camilli de snelste in zijn VW Polo voor de Skoda's van Nikolay Gryazin en Kalle Rovanperä. Nicolas Ciamin klokte een vierde tijd. Sébastien Bédoret en Guillaume de Mévius moesten bijna 3 seconden per kilometer toegeven en staan broederlijk bijeen op plaats 15 en 16.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 28 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons