van der Horst

UPDATE: Meeke toont vorm

Kris Meeke
Kris Meeke
Kris Meeke is na een uurtje shakedown de allersnelste op Corsica, de vierde manche van het WRC. De kans dat iemand nog onder zijn tijd duikt is klein want het parcours wordt vuiler met de minuut en de tijden van de tweede run zijn gevoelig trager.
Een laatste test van ruim 5 kilometer op een vijftiental kilometer van het service. Dat stond op het programma donderdagochtend. De Hyundai's openden de debatten. Thierry Neuville zette een eerste tijd neer van 4:03.8, na de eerst run goed voor de derde plaats. Andreas Mikkelsen deed er nog enkele tienden van af. Kris Meeke (Citroën C3 WRC) volgde kort later en klokte 4.00.8. 

Door het slechte weer van de voorbije dagen werd heel wat modder opgeworpen waardoor de tijden van de eerste rijders bijlange niet gehaald konden worden. De chrono's van de tweede run waren gevoelig trager al bleef Meeke in vergelijking met zijn rivalen toch sterke tijden neerzetten. Hij reed drie runs, net zoals de meeste WRC-rijders.

Na vier uur bleek het klassement van de eerste run uiteindelijk ook in grote lijnen het klassement aan het einde van de sessie. Meeke, Mikkelsen en Neuville op 1, 2 en 3. Dani Sordo zet een derde Hyundai in de top vier. Sébastien Ogier is eerste Ford op de vijfde plaats. Sébastien Loeb klokte een zevende tijd in zijn Citroën. Zijn tweede run was de beste. Ott Tänak is eerste Toyota op plaats acht. Hij zette zijn snelste tijd neer in de derde run.

Opvallend: Stéphane Lefebvre klokt een negende tijd op 2 tiende van Tänak met de nieuwe C3 R5. Het werd een nerveuze ochtend voor Citroën door enkele zorgen omtrent de homologatie van het nieuwe wapen.

De proef werd even stilgelegd omwille van problemen met de veiligheid.

Foto: Kris Meeke



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 5 april 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons