van der Horst

Corsica: Neuville op jacht op zíjn Corsica

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Komend weekend is het WRC met de Rally van Corsica al aan zijn vierde manche toe. Thierry Neuville gaat na een moeilijke Rally van Mexico opnieuw op zoek naar de leiding in de WK-tussenstand. De Belg zal zeker vertrouwen puren uit zijn overwinning van vorig jaar. Het wordt ook uitkijken naar de prestaties van Citroën en Sébastien Loeb.
Manche vier en de karavaan maakt opnieuw kennis met asfalt na sneeuw en ijs in Monte Carlo, sneeuw in Zweden en onverhard in Mexico. Neuville komt op zijn favoriete terrein terecht. In 2011 won hij er de IRC-manche met de Peugeot 207 s2000 waarmee hij eensklaps zijn internationale carrière lanceerde. In 2016 werd hij tweede op het "ïle de beauté" en vorig jaar ging hij met de overwinning aan de haal. Neuville kende geen feilloze seizoenstart, met een foutje en een lekke band in Monte Carlo en heel wat kleine technische probleempjes in Mexico. Vorig weekend kwam daar nog een stevige crash bij op test. Neuville staat echter zo sterk in zijn schoenen dat hij opnieuw tot de topfavorieten voor winst behoort op Corsica. Neuville kan komend weekend rekenen op Andreas Mikkelsen en Dani Sordo die na een sterke rally in Mexico helemaal terug lijkt en zijn ploegmaat kan helpen aan extra punten.

WK-leider Sébastien Ogier kwam al enkele keren goed weg dit seizoen, al moest hij in Mexico zijn powerstagepunten terug afgeven. Een zure rekening voor de Franse wereldkampioen die wel al twee WK-overwinningen op zak heeft dit jaar. Ogier krijgt Bryan Bouffier en Elfyn Evans naast zich. Evans moet het wel stellen zonder zijn vaste co-rijder Dan Baritt die nog te veel last ondervind van zijn crash in Mexico. Oud-gediende Phil Mills zal Evans bijstaan.

Ook Toyota kende een moeilijke Rally van Mexico. Jari-Matti Latvala werd achtste en eerste Toyota. De wagens snakten naar lucht. Voor Ott Tänak en Latvala is Corsica niet meteen hun favoriete speelterrein. Esappeka Lappi doet het doorgaans niet slecht op asfalt maar reed nog nooit eerder met een WRC-wagen op Corsica. Zijn laatste deelname dateert alweer van 2015.

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Citroën kan opnieuw dé verrassing worden. Kris Meeke stond vorig jaar ruim op kop toen hij de C3 op kant moest zetten met mechanische problemen. Ook Sébastien Loeb kan en mag op de zege mikken. De Franse recordkampioen toonde in Mexico dat hij nog niet versleten is. Loeb neemt opnieuw de plaats in van Craig Breen. Bij Citroën is het ook uitkijken naar het debuut van de nieuwe C3 R5, in handen van onder meer Stéphane Lefebvre en Yoann Bonato.

Er staan "maar" twaalf proeven op het programma verspreid over drie dagen, maar wel goed voor 333,48 wedstrijdkilometers. De rally eindigt zondagmiddag.

Stand: Ogier 56, Neuville 52, Mikkelsen 35, Meeke 32, Latvala 31, Tänak 26, Lappi 23, Breen 20

Foto's: Hyundai Motorsport & Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 3 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons