van der Horst

Corsica: Neuville rukt op naar plaats twee

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Na de openingsdag in de Rally van Corsica, de vierde manche van het WRC, ment Sébastien Ogier autoritair de troepen. Thierry Neuville kende een goede namiddag en springt van drie naar twee ten koste van Kris Meeke. De rally eindigt zondag.
Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) deed zijn kunstje van vrijdagochtend nog eens netjes over na de lunch. Op de marathonproef van 49 kilometer gaf hij iedereen minstens tien seconden. Thierry Neuville (Hyundai i20) klokte de tweede tijd maar volgt in de algemene stand al op 33.6 seconden. Lichtpuntje, de Belg nam wel vlot de maat van Kris Meeke (Citroën C3) die na de opgave van Sébastien Loeb deze ochtend de meubelen moet redden voor het Franse merk. Hij is nu derde op ruim 38 seconden. Ott Tänak (Toyota Yaris) ligt wel nog op vinkeslag. Hij volgt op 44.2 seconden van de wereldkampioen en vecht dus nog volop voor de laatste podiumplaats.

De Toyota's kennen in de breedte wel een moeilijke dag, al klokten ze op de slotproef van de dag wel een mooie 1 - 2, met een besttijd voor Esapekka Lappi. De jonge Fin is vijfde. Met zijn besttijd sprong hij nog over Elfyn Evans (Ford Fiesta). Dat alles gebeurt al op vijfkwartminuut van de kop.

Zaterdag staan er zes proeven op het programma. 

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 april 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons