van der Horst

Corsica: Neuville komt op kop richting slotdag

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville komt geheel plots op kop in de Rally van Corsica. Hij ging met een stevige lenderuk voorbij Elfyn Evans op het einde van de zaterdaglus. Ott Tänak reed ook lek en verloor veel tijd.
De openingsproef van de middaglus ging naar Elfyn Evans (Ford Fiesta), maar wedstrijdleider Ott Tänak (Toyota Yaris) leek nog iets zinnens op de volgende proeven. Tot hij lek reed en zo'n 2 minuten verloor en alle kansen op de zege kwijtspeelde. Evans leek bevrijd, maar dat was buiten Thierry Neuville (Hyundai i20) gerekend die een mooie besttijd pakte op de tweede proef, op een rit die hem iets meer leek te liggen. Op het monster genaamd Castagniccia haalde hij nog eens zwaar uit.

Misschien zit een scenario à la Argentinië 2017 er nog in, toen Neuville ook jacht maakte op Evans en uiteindelijk aan het langste eind trok. Al heeft Neuville nu wel het voordeel. Hoe mooi zou dat zijn? Zijn 10de overwinning in zijn 101ste deelname in de rally van de 10.000 bochten?

Door het verlies van Tänak en de omwenteling op de slotproef leidt Neuville op Evans met een geringe voorgift van 4.5 seconden. Dani Sordo (Hyundai i20) is vierde en bleek lang de ideale buffer tot hij wat problemen kreeg. "Er gebeurde niets. Die anderen waren sneller", aldus Sordo die het achterste van zijn tong niet liet zien. Daarvan profiteerde Sébastien Ogier (Citroën C3) die nu vanuit het niets op het virtuele podium staat. Sordo kan morgen nog iets goedmaken want het verschil bedraagt 5.1 seconden, weliswaar op zowat driekwart minuut van de kop.

Teemun Suninen (Ford Fiesta) is op kousevoeten knap vijfde. Ott Tänak greep nog de zesde plaats op de slotproef. Die gaat ten koste van Esapekka Lappi (Citroën C3) die net zoals Ogier geen antwoord vindt op de problemen met de afstelling. Sébastien Loeb is voorlopig achtste en kan enkel nog opschuiven als er zich problemen voordoen bij zijn voorliggers.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons