van der Horst

Corsica: Neuville viert tiende WRC-zege

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Een ongelooflijke ommekeer in Corsica, waar Elfyn Evans in het slot nog lek reed en zo de zege moest laten aan Thierry Neuville. Voor Neuville is het zijn derde zege op Corsica en zijn tiende WRC-zege, en dat in zijn 101ste WK-rally.
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Het leek niet meer mogelijk voor Thierry Neuville (Hyundai i20) na een matige openingsproef op zondag waarbij hij de leiding verloor aan Elfyn Evans (Ford Fiesta). Evans had een voorgift van dik elf seconden aan het begin van de laatste proef. Neuville kon niet meer toveren op de Power Stage, maar zette wel een degelijke tijd neer. "Ik viel aan, maar de tijd is 'fucking shit'", aldus de Belg. Maar toen wist hij nog niet dat de Welshman een lekke band opliep en zo van één naar drie viel. Neuville kwam het pas te weten toen hij het eindpodium naderde. "Ik ben ontgoocheld voor Evans, maar wij verdienen dit zeker", aldus Neuville.

Door de lekke band van Evans klimt Sébastien Ogier (Citroën C3) in extremis van drie naar twee, waardoor hij na een matig weekend alsnog veel punten sprokkelt. Hij eindigde op veertig tellen van Neuville. Evans is dus derde op ruim een minuut en Dani Sordo (Hyundai i20) is vierde, ondanks wat remproblemen.

Teemu Suninen (Ford Fiesta) is een knappe vijfde. Hij weerstond nog aan de druk van Ott Tänak (Toyota Yaris) die WK-leider af is. Esapekka Lappi (Citroën C3) is zevende geworden, Sébastien Loeb (Hyundai i20) besluit als achtste. Kris Meeke en Jari-Matti Latvala, ronden de top 10 af in hun Toyota's. Meeke graaide wel nog vijf punten mee op de Power Stage.

In de WK-tussenstand komt Neuville nu op kop van het klassement en moet hij dus gaan vegen in Argentinië. De Belg telt 82 punten, dat zijn er twee meer dan Ogier en vijf meer dan Tänak. Elfyn Evans wordt vierde dankzij zijn podiumstek en heeft 43 punten. Dat is er eentje meer dan Kris Meeke.

Foto: M-Sport en Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 31 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons