van der Horst

Corsica: Ogier in, Loeb out

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Na twee klassementsproeven staat Sébastien Ogier aan de leiding van de Tour de Corse, manche vier van het wereldkampioenschap. De enige die ietwat kon volgen, Sébastien Loeb, parkeerde zijn Citroën op de tweede proef tegen en een boom. Thierry Neuville is voorlopig derde.
  • STX Motorhomes
Een helse opener vrijdagochtend. De eerste klassementsproef was meteen goed voor 49 kilometer tegen de klok. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) haalde meteen verwoestend uit en liet niemand in de buurt komen. Zelfs Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) die een tweede tijd liet noteren moest al bijna tien tellen toegeven. Al de rest eindigde op 18 seconden en (veel) meer. Thierry Neuville opende met een vijfde tijd, maar hij kloeg steen en been over het gedrag van Hyundai i20 WRC.

Op de tweede proef haalde Ogier opnieuw uit, weliswaar minder fors. Loeb ging van de baan en moest opgeven.
Neuville bleef dit keer wel in de buurt en staat zo derde in de algemene tussenstand op 23.4 seconden van de leider. Kris Meeke (Citroën C3) is voorlopig tweede op 21.1 seconden van Ogier. Een sterke Ott Tänak volgt als eerste Toyota Yaris op 25.1 seconden van de Franse wereldkampioen.

Elfyn Evans (Ford Fiesta), Dani Sordo (Hyundai i20), Esapekka Lappi (Toyota Yaris), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Bryan Bouffier (Ford Fiestaù) staan op dik vijftien seconden van elkaar, nog net binnen de minuut.

De C3 R5 lijkt goed geboren. Yoann Bonato maakt het Jan Kopecky in zijn Skoda Fabia R5 voorlopig knap lastig. De twee zijn 2.7 seconden van elkaar verwijderd.

Foto: Facebook Sébastien Ogier



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 april 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons