van der Horst

Corsica: Ogier loopt uit - Felle strijd voor 2de plaats

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
De Rally van Corsica woedt in alle hevigheid. Nadat Gisteren de Franse regerende wereldkampioen Sebastien Ogier na vier KP's de leiding stevig in handen had, lijkt hij ook vandaag deze lijn door te trekken. Hij diepte na de eerste lus van dag 2 zijn voorsprong op Thierry Neuville uit tot 41 seconden. De Hyundai-rijder heeft het knap lastig heeft met een opzittende Meeke (Citroën) en Tanak (Toyota).
Op dag 2 van de vierde rally van het seizoen krijgen de heren twee lussen van telkens drie KP's voor de wielen geschoven. Eentje is reeds achter de rug en de kaarten liggen nog steeds zoals gisteren avond met Ogier aan de leiding, gevolgd door Neuville, Meeke en Tanak. Of een Ford, Hyundai, Citroën en Toyota die de eerste vier plaatsen bemannen.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Loeb is na zijn uitstap van gisteren terug van de partij in zijn Citroën en we zullen het geweten hebben. De Franse meervoudige wereldkampioen, die zich dit seizoen opnieuw vastbijt in het World RallycrossRX, won meteen de eerste KP over 35 km met een nipte voorsprong op de Fin Lappi en de Brit Meeke die een kleine vijf seconden kon afpitsen van zijn achterstand op Neuville. Hij kwam zodoende op een halve seconde van de tweede plaats.
Loeb deed het nog eens over op de tweede KP over 15 km voor Tanak en Lappi. Ogier bleef telkens netjes voor Neuville en kon zodoende zijn voorsprong verder uitdiepen. Neuville was wel twee seconden sneller dan Meeke maar de druk bleef op de schouders van onze landgenoot.
Op de derde KP of de laatste van de eerste lus toonde Tanak zich de snelste voor Ogier en Lappi. Neuville realiseerde de vijfde chrono, maar belangrijker was dat hij opnieuw drie tellen sneller was dan Meeke.

Ogier sluit het eerste deel van de tweede dag af met een voorsprong van 41,6 sec. op Neuville die iets meer ademruimte krijgt, maar nog steeds de hete adem in zijn nek voelt van Meeke en een knappe Tanak die respectevelijk op 46,8 en 48,9 seconden volgen van de leider. Met een bonus van amper 5 seconden op Meeke en 7 seconden op Tanak moet Neuville uiteraard gefocust blijven op zijn voorlopige tweede plaats. Feit is wel dat Ogier de rally duidelijk controleert in zijn Ford Fiesta. Achter dit viertal is er een gat geslagen en strijden Lappi, Sordo, Evans, Latvala en Mikkelsen voor ieder plaatsje, maar op meer dan een minuut van de autoritaire leider.

Foto's: Hyundai Motorsport - WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons