van der Horst

Corsica: Tänak aan kop, Meeke houdt Evans op

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na de openingsdag in de Rally van Corsica leidt Ott Tänak. Hij heeft die positie te danken aan Kris Meeke die per ongeluk Elfyn Evans even ophield. Het is nog niet duidelijk of Evans zijn tijd zal kunnen recupereren.
  • Oeste Kart
De openingsproef van de middag was net als deze ochtend voor Elfyn Evans (Ford Fiesta) die daarmee de kop terug over nam van Ott Tänak (Toyota Yaris). De Welshman pakte ook de volgende proef voor zijn rekening en leek de openingsdag te gaan besluiten als leider, tot hij Kris Meeke (Toyota Yaris) op zijn weg tegenkwam. Letterlijk.

De Brit beschadigde de ophanging op de vijfde proef en hield op de zesde proef Evans, die dus twee minuten had goedgemaakt op Meeke, even op. Evans valt van één naar drie.

Tänak is na zes van de veertien klassementsritten opnieuw leider. Hij heeft 5.3 seconden voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai i20) die een goede dag besloot met een snelste tijd. Evans staat op 5.9 seconden, al zal de Welshman zeker kijken of hij nog de verloren tijd kan terugkrijgen. 

Dani Sordo (Hyundai i20) is nu vierde op iets meer dan twintig seconden. Teemu Suninen (Ford Fiesta) rondt de top vijf af. Sébastien Ogier (Citroën C3) en Esapekka Lappi (Citroën C3) schuiven een beetje op, omdat Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) lek reed.

In WRC leidt Eric Camilli na vijf proeven  in zijn VW Polo, voor Yoann Bonato en Nikolay Gryazin. Kalle Rovanperä leidt WRC2 Pro maar is pas negende in Klasse RC2. Guillaume de Mévius en Sébastien Bédoret staan voorlopig respectievelijk dertiende en zestiende in RC2.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons