van der Horst

Corsica: Tänak meteen op kop

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Na drie van de veertien proeven in de Rally van Corsica leidt de Est Ott Tänak (Toyota Yaris). Hij heeft een kleine voorgift op Elfyn Evans en Thierry Neuville.
De rally begon fors. Kris Meeke (Toyota Yaris) reed lek, Sébastien Ogier (Hyundai i20) beschadigde de ophanging en Sébastien Ogier (Citroën C3) ging rond in een haarspeldbocht. Elfyn Evans (Ford Fiesta) trok er zich niets van aan en opende met de snelste tijd, voor de Hyundai's van Thierry Neuville (Hyundai i20) en Dani Sordo (Hyundai i20). Maar op de volgende proef nam Ott Tänak (Toyota Yaris) het heft in handen en zette zich op kop. Hij besloot de ochtendlus zelfs met een besttijd.

De Est telt een voorsprong van 1.3 seconde op Evans en 3.5 tellen op Neuville. Dani Sordo is secuur vierde op 7.6 seconden. Alles nog op een zakdoek dus.

Achter het trio gaapt een groter gat. Teemu Suninen (Ford Fiesta) is mooi vijfde op 16.5 seconden. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is op kousevoeten zesde op ruim twintig seconden. Achter de Fin zitten de Citroëns voorlopig in de verdediging. Sébastien Ogier ging dus rond maar verloor daarbij niet veel tijd. De Fransman kan voorlopig het tempo van de snelsten niet volgen en zit al op 24.2 seconden van de kop. Net voor de wereldkampioen staat teamgenoot Esapekka Lappi (Citroën C3) die ook rond ging en net zoals Ogier moeite heeft met het tempo vooraan. Meeke hangt al op driekwart minuut na zijn lekke band maar rukt zich wel naar voor in de stand. Sébastien Loeb volgt al op twee minuten.

Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons