van der Horst

Corsica: Tänak zet aanval in, Neuville lost de rol

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Na negen van de veertien proeven in de Rally van Corsica heeft Ott Tänak het heft in handen genomen. De strijd met Elfyn Evans is wel weergaloos. Ondertussen moet Thierry Neuville vooraan de rol wat lossen.
Ott Tänak (Toyota Yaris) was op een missie zaterdagochtend. De eerste twee proeven nam hij voor zijn rekening zodat de bordjes quasi gelijk stonden met Elfyn Evans (Ford Fiesta) aan de start van Castagniccia, een monster van 47 kilometer.

Dani Sordo (Hyundai i20) kaapte daar verrassend de beste tijd mee, maar een tweede tijd van Tänak was genoeg om de kop terug over te nemen. De Est heeft nu een voorsprong van 2.3 seconden.

Thierry Neuville (Hyundai i20) begon goed aan dag twee maar op de slotproef moest hij plots de rol vooraan lossen. Hij heeft nu een achterstand van 17.2 seconden op de leider. De Belg moet zich echter niet te veel zorgen voor de mannen achter zich. Sordo vormt een perfecte buffer op 33.3 seconden op de vierde plaats. Sébastien Ogier (Citroën C3) kwam uit het niets met een scherpe tijd op Castagniccia en schuift door naar plaats vijf op 50 tellen van de leider. Teemu Suninen (Ford Fiesta) is nu zesde, Esapekka Lappi (Citroën C3) zevende en Sébastien Loeb (Hyundai i20) achtste. De Fransman kende wel een heel warm moment toen hij even het decor in ging en moeite had om de neus van Hyundai terug in de goede richting te krijgen.

Na de middag wordt dezelfde lus van drie proeven nog eens afgewerkt, dus ook de proef van Castagniccia die mogelijk een beslissende rol zal spelen, want zondag zijn er maar twee proeven meer. 

Foto: Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons