van der Horst

Corvette voor zesde jaar op rij met Garcia, Magnussen, Gavin en Milner

Corvette C7.R
Corvette C7.R
Corvette heeft vandaag bevestigd dat het Antonio Garcia, Jan Magnussen, Oliver Gavin en Tommy Milner behoudt als rijders voor het seizoen 2017 van het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Het kwartet mag ondertussen deel van het meubilair worden beschouwd bij Corvette Racing en het is dan ook geen verrassing dat de heren ook komend seizoen de Corvette C7.R's de sporen zullen geven. Alle rijders zullen ook deelnemen aan de 24 Heures du Mans, er van uitgaand dat het merk met de strik een uitnodiging krijgt.
Antonio Garcia
Antonio Garcia
Gavin en Milner wonnen afgelopen jaar de GTLM-kroon en zullen ook in 2017 aan elkaar gekoppeld worden, net als Garcia en Magnussen. Ook Garcia en Magnussen moeten volgend seizoen in staat zijn om te strijden voor de titel. "Jan en ikzelf hebben gestreden voor zeges en titels sinds 2013. Helaas glipte de GTLM-titel ons in 2014 en 2015 door de vingers. We kenden zeer veel pech in het begin van 2016. Nadat we derde stonden in de puntenstand in elk van de voorbije drie seizoenen, willen we samen een sterk seizoen afwerken met goede resultaten, net zoals de ploeg van de #4 Corvette deed in 2016", aldus Antonio Garcia.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C7.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C7.R
Het is overigens het zesde jaar dat Corvette Racing een beroep doet op dit viertal. "Regelmaat is een belangrijk deel van een succesvol programma in de uithoudingsracerij", zei Chevrolet Motorsportdirecteur Mark Kent. "Het behouden van onze rijdersbezetting voor een zesde seizoen op rij geeft ons de beste kansen om de fenomenale resultaten van 2016 te herhalen.

Foto's: Vincent Wouters & Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 7 december 2016.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons