van der Horst

COTA: Porsche zet dominantie verder in kwalificatie

Porsche 919 Hybrid #1
Porsche 919 Hybrid #1
Porsche heeft wederom de eerste startrij ingepalmd in het FIA World Endurance Championship. Nick Tandy en Neel Jani realiseerden een gemiddelde rondetijd van 1:44.741 in de Porsche 919 Hybrid #1 op het Circuit of the America's (COTA). Daarmee waren ze een kwartseconde sneller dan de zuster Porsche #2, die het kampioenschap aanvoert. Nochtans zag Tandy een van zijn tijden geschrapt worden wegens het niet respecteren van de track limits. Toyota kwam niet competitief voor de dag en moest met haar snelste TS050 Hybrid, de #8 van Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi, al 1.659s. toegeven, terwijl de #7 op ruim 2.3 seconden strandde.
  • Heinz Performance
Signatech Alpine haalde haar tweede opeenvolgende LMP2 pole binnen, nadat Nicolas Lapierre en Andre Negrao een 1:54.024 op de tabellen zetten in de Alpine A470 (Oreca 07) #36. De Vaillante Rebellion Oreca 07 #13 noteerde de tweede chrono (+0.251s), voor de Jackie Chan DC Racing Oreca #38 die het kampioenschap aanvoert. 

Davide Rigon - Ferrari 488 GTE
Davide Rigon - Ferrari 488 GTE
In GTE Pro was de pole voor de AF Corse Ferrari #71 van Davide Rigon en Sam Bird. Zij rondden de omloop in Texas gemiddeld twee tienden van een seconde sneller dan de Ford GT #67 van Andy Priaulx en Harry Tincknell. De tweede startrij is voor de Aston Martin van Nicki Thiim en Marco Sorensen en de tweede AF Corse Ferrari van James Calado en Alex Pier Guidi. De beide fabrieks-Porsche's tikten pas als zevende en achtste aan achter de tweede Ford en tweede Aston Martin. De pole in GTE Am was andermaal voor de Aston Martin van het trio Dalla Lana, Lamy en Lauda.

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 6H COTA (PDF) ---

Foto's: Porsche & Arne Simons



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 16 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Circuit of the Americas.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons