van der Horst

COTA: tweemaal klassepodium voor Jan Heylen

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Afgelopen weekend stond het tweede raceweekend van de GT World Challenge America op het programma in Austin. Op Circuit of the Americas kwam ook landgenoot Jan Heylen aan de bak in de Pro-Am-klasse met Fred Poordad in de Wright Motorsports Porsche. Het duo kon helaas geen klassewinst behalen, maar reed wel tweemaal naar een tweede plaats.
Tijdens de eerste race op zaterdag was het de McLaren 720S GT3 van Inception Racing die met de klasseoverwinning ging lopen. Brendan Iribe kon een gat slaan op Poordad en bij de pitstops kon Ollie Milroy de voorsprong behouden op Heylen. Daarenboven begon het te regenen, waardoor op tien minuten van het einde de race stilgelegd werd. Op zondag verliep de race wel goed voor de Gelenaar. Heylen reed met de Porsche zelfs op kop, maar na de pitstops kon zijn Amerikaanse teamgenoot de DXDT Racing Mercedes van Colin Braun en George Kurtz niet achter zich houden. In de tussenstand houdt onze landgenoot en zijn ploegmaat wel de leiding op Braun en Kurtz met zeven punten.

De algemene overwinningen gingen wederom naar K-PAX Racing. Andrea Caldarelli en Jordan Pepper namen met hun Lamborghini de eerste overwinning in ontvangst, terwijl de zusterwagen van Giovanni Venturini en Corey Lewis pas in de laatste ronde de leiding van de tweede race nam, al doen Caldarelli en Pepper een betere zaak in de stand gezien het Italiaans-Amerikaans duo pas vierde aantikte op zaterdag.

Foto: GT World Challenge America Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 3 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons