Coupes de Pâques: Team Duqueine tweemaal aan het feest

Team Duqueine - Ligier JS P3
Met slechts acht concurrenten aan de aftrap van de eerste race is het Franse GT Tour dit weekend te Nogaro in mineur op gang geschoten. In een poging het deelnemersveld aan te dikken liet de organisatie naast GT3 wagens ook LMP3’s, GT Cup’s en de Renault R.S.01 toe tot het kampioenschap maar in Nogaro resulteerde dat slechts vier additionele LMP3 bolides naast vijf Ferrari 458 GT3. De Team Duqueine Ligier JS P3 van Valentin Simonet, Pierre Sancinena en Sébastien Dumez won tweemaal, bij de GT’s ging de zege op zondag naar Soheil Ayari/ Nicolas Tardif/Laurent Pasquali (CMR by Sport Garage) en op maandag was de overwinning weggelegd voor Paul Lamic, Romain Brandela en Arno Santamato (CMR by Sport Garage).
Soheil Ayari/ Nicolas Tardif/Laurent Pasquali - CMR by Sport Garage Ferrari 458
Nog voor de eerste wedstrijd voor de Coupes de Pâques van start ging verloren we al een wagen nadat één van de drie Ferrari’s van CMR by Sport Garage forfait gaf. Met acht stonden zij dus aan de start van een race die ontsierd werd door een zware crash van Sacha Bottemanne, na een contact met een andere deelnemer ging zijn Ferrari hard de muur in. De rijder kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. De zege in die eerste race ging naar de Ligier van Simonet/Sancinena/Dumez, die een identieke wagen van OAK Racing (Tristan Gommendy/Tony Samon/Claude Degremont) voorafging met 8 seconden. De vier eerste plaatsen waren trouwens voor de vier aanwezige LMP3 bolides. De eerste GT wagen, de Ferrari van Ayari/Tardif/Pasquali volgde op de vijfde plaats.

De Team Duqueine Ligier JS P3 van Simonet/Sancinena/Dumez won ook de tweede race opnieuw voor de OAK Racing Ligier van Gommendy/Samon/Degremont, maar nu met een voorsprong van 38 seconden. De laatste podiumplaats was voor de Ferrari van Lamic/Brandela/Santamato nadat de tweede Team Duqueine Ligier tot opgave gedwongen werd en de tweede Team Duqueine Ligier een stop & go werd aangesmeerd voor een te korte pitstop.

Foto's: GT Tour

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op dinsdag 29 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.