van der Horst

Courtois wel, Vandoorne niet aan de start van Spaanse Virtual GP

F1 2019
F1 2019
Real Madrid-doelman Thibaut Courtois start vanavond in de Virtual GP verreden op het circuit van Barcelona. Onze landgenoot verdedigt de kleuren van Alfa Romeo. Stoffel Vandoorne, gisteren nog tweede in de virtuele Formula E-race van Monaco, staat voor het eerst niet aan de start van een online F1-wedstrijd. Het startschot klinkt vanavond om 19 uur.
De Virtual GP van Barcelona is de vijfde van zes geplande wedstrijden op het platform van Codemasters. Opnieuw staan er helaas bitter weinig rijders met effectieve Formule 1-ervaring aan de start: Charles Leclerc (Ferrari), Alexander Albon (Red Bull Racing) en George Russell (Williams) zijn opnieuw de favorieten en krijgen het gezelschap van Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Nicholas Latifi (Williams) en Lando Norris (McLaren). De Britse McLaren-rijder heeft vanwege verbindingsproblemen - en een gebrek aan ernst in Brazilië vorige week - zijn ware potentieel nog niet getoond.

De Belgische kleuren worden vanavond verdedigd door Rode Duivel Thibaut Courtois, die voor de tweede keer aan de start staat van een Virtual GP. In China werd hij vijftiende. Hij is niet de enige voetballer, want ook Sergio Agüero (Manchester City - Red Bull Racing) en Arthur Melo (FC Barcelona - Haas F1) staan op de deelnemerslijst. 
 


Foto: Red Bull Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zondag 10 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons