van der Horst

Creventic breidt uit naar eSports

Creventic naar iRacing
Creventic naar iRacing
Wie Creventic zegt, zegt in één adem de 24H Series en vanaf oktober dit jaar zullen zij ook aanwezig zijn in de virtuele wereld. De Nederlandse organisator gaat samen werken met de organisatoren van het NEO Endurance Championship, één van de bekendste private kampioenschappen die lopen op iRacing. Door deze samenwerking zal het kampioenschap vanaf het einde van dit jaar doorgaan als de 24H Series eSports.
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Het virtuele kampioenschap zelf zal hierdoor ook een make-over ondergaan. Zo schrappen zij de Le Mans Prototypes en zal de GT3 de topklasse vormen, met daaronder de Porsche Cups en - vanaf deze beschikbaar is op de iRacing server - de Audi RS LMS TCR. Ook de kalender wordt zo dicht mogelijk bij de realiteit gehouden. Na pre-kwalificatie sessies in Silverstone en Donington Park zal het kampioenschap van start gaan begin oktober op het Circuit van Spa-Francorchamps. Na passages op onder meer Circuit of the Americas en Imola eindigt het seizoen op 21 maart met een 12-uurs race in Barcelona.

Alle races zullen ook live te volgen zijn op het iRacing eSports Network, het YouTube-kanaal van de Amerikaanse spelmakers.

Foto's: NEO Endurance Series - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op dinsdag 20 augustus 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons