van der Horst

CREVENTIC en WSC slaan opnieuw de handen in elkaar voor tweede editie van de TCR SPA 500

TCR SPA 500 2019
TCR SPA 500 2019
Het eerste weekend van mei staat op het circuit van Spa-Francorchamps de tweede editie van de TCR SPA 500 ingepland, de etmaalrace voor toerismewagens. Voor deze editie werken CREVENTIC, de organisator achter de 24H Series powered by Hankook en WSC, de entiteit achter het TCR concept opnieuw samen. Na een eerste editie in oktober 2019, die niet het verwachte aantal deelnemers kon aantrekken, oogt de tweede editie een stuk veelbelovender wat het wagenpark betreft.
De race verschoof van de herfst naar de lente, wat beter uitkomt voor de teams die aan de internationale TCR series deelnemen. Deelnemers uit verschillende landen van over de hele wereld hebben al hun interesse getoond in een race die de hoogdagen van de toerismeracerij in de Ardennen opnieuw tot leven brengt.

Parade TCR SPA 500 2019
Parade TCR SPA 500 2019
Wat de editie van dit jaar nog interessanter maakt voor de TCR teams is dat er vooraf aan de etmaalrace er een manche voor de TCR Europe Series wordt betwist en dat de twee eerste uren van de TCR SPA 500 meetellen voor de TCR DSG Endurance Series. Daarnaast komt er een National Touring Car Invitation class voor touring cars die niet voldoen aan het TCR reglement maar wel minstens drie seconden per ronde trager rijden dan de snelste TCR bolides. Niet te vergeten staat ook nu weer de parade op het programma die de deelnemende wagens naar het centrum van Malmedy brengt alwaar een handtekeningensessie plaats vindt.

TCR SPA 500 2019
TCR SPA 500 2019
Een ander hoogtepunt van het weekend is ook de Hankook 12H Spa, de tweede Europese manche van de 24H Series die doorgaat op zaterdag. In deze wedstrijd over 12 uren nemen de GT’s deel alsook TCE touring cars wagens die niet voldoen aan het TCR reglement. Daarnaast zijn er gedurende de drie dagen ook nog wedstrijden voor de Lamera Cup en de Franse Peugeot 308 Racing Cup. Een niet te missen evenement dus.

Foto's: 24H Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op dinsdag 18 februari 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons