van der Horst

CREVENTIC kondigt 24H MIDDLE EAST SERIES 2019 aan

Hankook 24H Dubai
Hankook 24H Dubai
Als de initiatiefnemer van de Hankook 24H DUBAI, de oorspronkelijke lange-afstandsrace in de Golf-regio, beschikt het Nederlandse bureau CREVENTIC over ongeëvenaarde ervaring in de doorvoering en promotie van lange-afstandsraces in het Midden-Oosten. Daarom is het logisch dat CREVENTIC nu de volgende stap zet met de aankoniging van de 24H MIDDLE EAST SERIES powered by Hankook met drie evenementen op Dubai Autodrome en het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi tijdens drie opeenvolgende weekeinden, eind januari en begin februari 2019. “Racen in het Midden-Oosten is een perfect alternatief voor testen in Europa. Met de opzet van deze nieuwe serie komen we tegemoet aan veelvuldig geuite wensen van teams en rijders”, verklaart Ole Dörlemann van CREVENTIC. De evenementen worden gecombineerd met wedstrijden van de TCR Middle East Series 2019, die eveneens door CREVENTIC wordt georganiseerd.
Hankook 24H Dubai
Hankook 24H Dubai
Dubai Autodrome is de locatie voor de seizoensstart van de 24H MIDDLE EAST SERIES powered by Hankook, de Hankook 6H DUBAI op 25-26 januari. Een week later wordt de serie dan voortgezet op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi met de Hankook 4H ABU DHABI op 1-2 februari. Het seizoen wordt afgesloten met de Hankook 10H DUBAI op het Dubai Autodrome, 7-8 februari. Tussen de races zijn er onbeperkte testmogelijkheden op Dubai Autodrome. Indien gewenst kan ook worden voorzien in werkplaats- en opslagfaciliteiten.
 
Deelname aan de races van de 24H MIDDLE EAST SERIES powered by Hankook staat open voor teams en rijders met GT’s uit de categorieën GT3/A6, SPX, 991 Cup en GT4 en prototypes uit de categorieën P2, P3, P4 en CN. Naast het algemeen klassement en de titels in de diverse klassen worden er ook een Junior Cup en een Ladies’ Cup uitgeschreven.
 
Yas Marina Circuit
Yas Marina Circuit
“Tal van teams uit Europa en andere werelddelen komen al naar het Midden-Oosten voor de deelname aan de Hankook 6H DUBAI, onze race voor de 24H PROTO SERIES, op 5 en 6 januari, of de Hankook 24H DUBAI, de openingswedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook 2019, van 10-12 januari. Daarom is het voor hen zinvol om in de regio te blijven om meer race-en testkilometers te maken ter voorbereiding op het Europese seizoen, in plaats van in Europa te testen, waar het weer een onzekere factor is”, zegt Ole Dörlemann.
 
24H PROTO Series powered by Hankook
24H PROTO Series powered by Hankook
Uiteraard stelt CREVENTIC geïnteresseerde teams en rijders in staat om hun deelname aan de Hankook 6H DUBAI-prototype-race en/of de Hankook 24H DUBAI te combineren met een langer verblijf in de regio voor de 24H MIDDLE EAST SERIES powered by Hankook. Deelname aan de 24H MIDDLE EAST SERIES powered by Hankook is mogelijk op basis van een inschrijving voor een volledig seizoen of op race-per-race-basis. Voor Europese teams is het transport van auto’s en materiaal van Europa naar Dubai, dan door naar Abu Dhabi, terug naar Dubai en vervolgens terug naar Europa inbegrepen in het inschrijfgeld. De terugkeer van auto’s en materiaal naar Europa in maart, op tijd voor de Europese wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook, is gegarandeerd. Teams die in het Midden-Oosten zijn gehuisvest, kunnen kiezen voor de aantrekkelijke tarieven voor lokale teams. Inschrijving voor teams is vanaf heden mogelijk via de website www.24HSERIES.com, waar tevens nadere informatie te vinden is.

Persbericht 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 5 september 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons