van der Horst

12H Zandvoort: Een eerste voorbeschouwing van de organisatoren

e4d0cd31cddd79db9dc790054653199c176ec3b8.jpg
Na races in Dubai, Spanje, Hongarije en Italië organiseert en promoot het Nederlandse bureau CREVENTIC in mei van dit jaar voor het eerst een lange-afstandsrace in Nederland. Op 30 en 31 mei is het beroemde Circuit Park Zandvoort, prachtig gelegen in de duinen van de Noordzeekust, de plaats van handeling voor de eerste editie van de Dunlop 12H ZANDVOORT, de derde wedstrijd van de 24H SERIES powered by Dunlop 2014.
  • Dreamdrive
“Het is bijzonder voor ons om een race in eigen land te houden”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. “Natuurlijk werken we opnieuw samen met onze partner DNRT, dat over een ruime ervaring op Zandvoort beschikt. Daarnaast krijgen we bijzonder veel ondersteuning vanuit de directie en de medewerkers van het circuit. Alle betrokkenen zijn zeer enthousiast over de eerste internationale lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H Specials op Circuit Park Zandvoort. Naar we hopen is de race van dit jaar het begin van een traditie.”

Het Zandvoortse circuit, dat in 1948 werd geopend, maakte van 1952 tot en met 1985 regelmatig deel uit van de kalender van het wereldkampioenschap Formule 1. In het meer recente verleden vonden er geregeld wedstrijden plaats van de Duitse toerwagenserie DTM, de FIA GT-serie, de ADAC GT Masters en de prestigieuze ‘Masters of Formula 3’-race, die sinds 1991 ieder jaar plaatsvond. Met zijn hoogteverschillen en snelle, deels blinde bochten geldt Zandvoort als een echt ‘rijderscircuit’. Met het strand vlak naast het circuit, het aantrekkelijke centrum van Zandvoort op loopafstand en de hoofdstad Amsterdam op slechts een half uur rijden is Zandvoort ideaal geschikt voor een weekeindje weg, gecombineerd met het plezier van een autosportevenement.

De voorlopige inschrijflijst voor de race omvat al meer dan 50 teams in de diverse klassen voor GT’s, toerwagens en 24H Specials. Tot de inschrijvers behoren het Zwitserse team Hofor Racing, winnaar van de 24H BARCELONA 2013, en het Nederlandse team V8 Racing, dat dit jaar de pole-position voor de Dunlop 24H DUBAI veroverde. De Dunlop 12H ZANDVOORT wordt ook de eerste twaalf-uursrace voor de in Nederland gebouwde Hansen-sportwagen. De Australische MARC Focus GTC beleeft na zijn succesvolle debuut tijdens de twaalf-uursrace van Bathurst in Zandvoort zijn eerste optreden in Europa. De klasse-indeling en het technisch reglement zijn identiek aan die bij de Dunlop 24H DUBAI. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Tot en met 28 februari geldt een gereduceerd tarief voor vroege inschrijvingen van 3.500 Euro per auto. Na deze datum wordt het inschrijfgeld verhoogd naar 4.500 Euro. Voor het tanken tijdens het evenement is een centraal tankstation beschikbaar. Dunlop is de exclusieve bandenleverancier voor het evenement.  

“Op donderdag 29 mei, een feestdag in Nederland en de meeste andere landen, kunnen teams al opbouwen”, zegt Gerrie Willems. “De vrije training, de kwalificatie en de eerste drie uur van de race vinden plaats op vrijdag 30 mei, waarna een parc-fermé-regeling geldt. De resterende negen uur van de wedstrijd worden verreden op zaterdag 31 mei. We verwachten heel wat belangstelling van Nederlandse fans, die vanaf de duinen en de tribune een uitstekend zicht op de race hebben. Ook is er een televisie-uitzending op Motors TV gepland.” Meer informatie over de Dunlop 12H ZANDVOORT en de overige races van de 24H SERIES powered by Dunlop is te vinden op: www.24hseries.com. 

Creventic pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 23 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Zandvoort.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons