van der Horst

Creventic organiseert virtuele 12H Monza

Creventic gaat virtueel
Creventic gaat virtueel
Terwijl de coronacrisis nog steeds de wereld in bedwang houdt, vinden steeds meer kampioenschappen de weg naar de virtuele wereld. Creventic was daar al langer mee vertrouwd, door zijn naam te verlenen aan de voormalige NEO Endurance Series, die verreden wordt op iRacing. Nu zet de Nederlandse organisatie de volgende stap en gaat het op eigen benen staan door als eerste een 12 uursrace te organiseren op het virtuele circuit van Monza.
  • STX Motorhomes
Creventic gaat virtueel
Creventic gaat virtueel
Terwijl Creventic in maart nog noodgedwongen de echte 12 Uur van Monza moest schrappen door de coronacrisis, trekt de organisatie nu richting iRacing om op 23 mei haar allereerste virtuele endurancerace te organiseren. De deelnemers hebben keuze uit vier categorieën van wagens die ook te vinden zijn in de originele 24H Series-kampioenschappen: GT3, 991, GT4 en TCR. Ondertussen hebben zich ook al teams ingeschreven die vaste klant zijn in het 'echte' kampioenschap. Zo zullen Car Collection Motorsport, Red Camel-Jordans.nl (met onder meer Rik Breukers) en Team ABBA (dat de Britse topcoureur Adam Christodoulou naar voor schuift) aanwezig zijn.

Ook u kan deelnemen aan deze endurancewedstrijd. Als u interesse heeft en een team bij elkaar sprokkelt van minstens twee en maximaal vijf personen, kan u zich inschrijven via deze link zonder extra kosten. Ook werd het tijdschema al bekendgemaakt. De deelnemers krijgen in de laatste twee dagen voor de wedstrijd tussen 19 en 21 uur de tijd om te oefenen op een server klaargestoomd door Creventic. De racedag zelf start om 9.30 uur met een vrije training en vanaf 10.50 uur nemen de kwalificaties een uurtje in beslag. Om 12 uur start de race en om klokslag middernacht weten we wie de eerste winnaar is van de virtuele 12 Uur van Monza.

Foto's: Creventic 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 1 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons