van der Horst

CREVENTIC stelt 2020 TCR Middle East Series voor

TCR Middle East @ Dubai
TCR Middle East @ Dubai
Voor de tweede maal op rij organiseert CREVENTIC in januari volgend jaar een TCR Middle East Series. Er komen twee raceweekends van ieder drie races en dat respectievelijk op de Dubai Autodrome en het Abu Dhabi’s Yas Marina Circuit. De openingsmanche te Dubai wordt georganiseerd in het kader van de prestigieuze Hankook 24H DUBAI.
  • Heinz Performance
TCR Middle East @ Abu Dhabi
TCR Middle East @ Abu Dhabi
De openingsmanche van de TCR Middle East Series vindt plaats tijdens het weekend van 9 en 10 januari terwijl de manche in Abu Dhabi een week later doorgaat. Ieder raceweekend omvat naast een vrije training over 30 minuten een kwalificatiesessie van 30 minuten en drie races van 30 minuten. Vooraf is er mogelijkheid voor private testen gedurende 2 tot 3 uren. De kwalificatie-uitslag wordt gebruikt voor het bepalen van de startorde van de eerste race. De uitslag van die eerste race bepaalt de startorde van race 3 terwijl de wedstrijduitslag van race 1 ook gebruikt wordt voor de startopstelling van de tweede race maar met de top tien in omgekeerde volgorde.

TCR Middle East @ Abu Dhabi
TCR Middle East @ Abu Dhabi
Gezien het om sprintraces gaat over korte duur wordt er geen rijderswissel voorzien tijdens de wedstrijd. Wel mogen drie verschillende rijders plaats nemen in de wagen bij de drie verschillende races. Er is ook een junior cup voorzien voor rijders geboren in of na 1996.

Foto's: 24H Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op woensdag 31 juli 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons