van der Horst

Creventic verplaatst 12H Monza - Estoril nieuwe seizoensopener

24H Series @ COTA
24H Series @ COTA
Aangezien Italië lijdt onder het Coronavirus en de Italiaanse regering al beslist heeft om alle sportevenementen gedurende de maand maart te schrappen, heeft Creventic besloten om de 12H Monza te verplaatsen. Deze manche ging normaal door eind deze maand, maar de langste endurance-wedstrijd ooit op het Autodromo Nazionale Monza wordt nu verplaatst naar de zomer. Terwijl neemt Estoril de plaats in als seizoensopener voor het Europese luik.
  • LTF
Autodromo Nazionale di Monza
Autodromo Nazionale di Monza
Gezien Monza in het Corona-risicogebied ligt, besloten zowel de Nederlandse organisatie als de directie van het circuit om de manche niet te laten doorgaan van 26 tot 28 maart uit veiligheidsoverweging voor zowel de piloten als het personeel dat er aanwezig gaat zijn. Toch heeft Creventic al een oplossing klaar. De seizoensopener zal namelijk nu worden verreden in het Portugese Estoril op dezelfde dagen eind deze maand en zo krijgen we voor de eerste maal de 12 Uur van Estoril. Teams en piloten die ingeschreven stonden voor de manche in Italië, zijn automatisch ook ingeschreven voor de manche in Portugal, maar nieuwe teams mogen zich eveneens nog steeds aanmelden. 

Wat de 12H Monza betreft, deze werd uiteindelijk nog niet geschrapt maar verplaatst naar 10 en 11 juli. Hiermee neemt het op de kalender de plaats in van 9H Paul Ricard, die was voorzien om in te vallen voor een eventuele andere geschrapte manche. Voorlopig zijn dit de enige wijzigingen aan de kalender.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 5 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons