van der Horst

Croix-en-Ternois: Voorbeschouwing van de organisatoren

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
Uiteindelijk strijkt de karavaan van de Be Trophy voor de finale neer in het Noorden van Frankrijk: op zo’n 190 km rijden van Brussel, ligt het Mickey Mouse-circuit van Croix-en-Ternois en het is daar dat na een lange sprint van 360 minuten het doek zal vallen over het tweede seizoen van de Be Trophy.
Op de vooravond van deze beslissende confrontatie, is het belangrijk om de spelregels nog eens te verduidelijken : om het eindklassement van het Be Trophy-kampioenschap op te maken, worden alle uitslagen in rekening gebracht, behalve het minst goede score van één race, of de twee minst goede uitslagen in een halve-round, of zelfs na de tussenstanden na zes en twaalf uur in de 25 Uur.

Op dit ogenblik telt het Colson Racing 371 punten (met de 41 punten die zij behaalden in Zolder als slechtste resultaat), voor het Kottage Team Allure (351,5 // 40), Delahaye-Racing4All (336,5 // 44), McDonald’s Racing (306 // 46) en AC Motorsport 1 (284,5 // 37). Onnodig om een rekenwonder te zijn en het voordeel te kunnen inschatten van de mannen van de Be Cox nr 19 : met twintig punten voorsprong zitten de rijders van Victor Colson in een relaxe positie en kunnen zij hun race afstellen op hun rivalen. Deze laatsten hebben geen andere keuze dan in de aanval te gaan en te proberen dikke punten te scoren.

Niet onbelangrijk in de strategie, is het feit dat heel wat formaties aangepast worden voor de titelstrijd in de buurt van Arras. Zo moet Eric Gressens wellicht verstek geven en zal hij Michel Simul en Philippe Crosset niet vervoegen op de Be Cox Evo3 van het Colson Racing. Bij AC Motorsport zal Arnaud Quédé deze keer in de nummer 59 het gezelschap krijgen van Nicolas Detiège en Martin Leburton, terwijl Frédéric Caprasse Reiner Weisshaupt zal bijstaan in de nummer 65 van AC. De jongens Debersaques geven deze keer verstek bij DDS Racing, waardoor Daan Deschepper en Braam Mouton alléén zullen schitteren in Evo1, terwijl de kleuren van Kronos Racing worden waargenomen door Jean-Pierre en Edouard Mondron, die het gezelschap krijgen van Thierry Van Dalen.

De vaste bemanning van Leader Racing Events – reeds kampioen in Evo2 – krijgen steun van een referentie in de wereld van de motoren :  Gérald Delepine, specialist in Supermotard en evenwichtskunstenaar op twee wielen, debuteert er in de Be Trophy.  Als het een echt herfstweer wordt in Croix, zal hij zeker zijn hartje kunnen ophalen en de mannen van Leader Racing Events aan een nieuwe sterke prestatie helpen. Zij zijn dan ook de grote revelatie van dit seizoen van de Be Trophy.

Geen noemenswaardige wijzigingen bij de andere favorieten : Frédéric Bouvy, Nicolas Jussy en Cedric Bollen (Kottage Team Allure) gaan proberen de successen van Mettet en Zolder te herhalen. Ook het trio Benoît Visnovsky-Arthur Tanghe-Didier Van Dalen (Delahaye-Racing4All) verdient een zege om deze campagne op waardige wijze af te sluiten. Dat geldt eveneens voor Pierre Piron-Manu Nava-Alain Delrez-Marc Lognard (Astur Car), die al te vaak werden achtervolgd door pech,  of nog Marc-Olivier Van Oppens-Philippe Thewissen-Stefaan Tavernier (McDonald’s Racing).

Zoals altijd gaat het er in de Be Twin spannend aan toe, met Baudouin De Liedekerke-Alain Jadot-Charles-Bernard Heger (TML Racing), Plunus-Jardon (Trendy Foods) en zeker Lémeret-Vercammen-Coppieters (Car Pass-LRE by DRT). We noteren nog de deelname van twee Franse ploegen van het Racing Team ADC in Twin Evo1.

Zaterdag 2 november om 09u30 starten de kwalificaties, gevolgd door de… Superpole van 25 minuten! De start wordt gegeven om 12u00 en de geblokte vlag gaat neer om 18u00, na een lange sprint van 360 minuten ! Het zal dan tijd zijn om samen met alle kampioenen van de Be Trophy een feestje te bouwen. Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Be Trophy op woensdag 30 oktober 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons