van der Horst

Croix-en-Ternois: C1 Racing Cup: Neo Speed by Kimy Racing en KMD 219 winnen, Gaban Motorsport kampioen

De situatie in de tussenstand van de C1 Racing Cup 2021 was vrij overzichtelijk voor de dubbele finale van tweemaal zes uur op het Franse circuit van Croix-en-Ternois: de #228 Gaban Motorsport diende uit de problemen te blijven om de titel binnen te halen. Opdracht volbracht voor Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens! Eenvoudig was het daarentegen niet…
Zoals wel vaker waren het de frontrunners in het kampioenschap die we ook in de eerste race vooraan vonden. Na 283 ronden wedstrijd zaten er amper 36 seconden tussen de winnende #232 Neo Speed by Kimy Racing van Laurent Do, Thierry Le Leu en Massimo Petralia, recent ook winnaars van de 24H2CV en de dichtste achtervolger, de #219 KMD 219 van Chloé Van Hove en Eric Van Bael. De #228 Gaban Motorsport van Gaban-Alsteens-Alsteens, kwam in de laatste ronde nog binnen en kreeg later een tijdstraf van één ronde omdat de auto geduwd werd om weer de piste op te raken. De derde plaats blijft voorlopig onder voorbehoud. 

De #280 Solutions d’Eau, met François Jeukenne en Christophe Cagnina werd mooi vierde, voor de #218 Toro Loco Racing van Moerenhout-Gallina-Leenders, de #271 Oeste Kart 2 van De Groot-Bijnens-Baert-Bernaert, en de #230 Revteam by Kimy Racing van Frère-Gouverneur-Lefevre Bauthière.

De laatste manche van het seizoen eindigde 40 minuten eerder dan voorzien. Het circuit was al behoorlijk nat door het slechte weer en na een motorbreuk van een deelnemer werd de baan echt onberijdbaar. Echter nog voor de start was de race al over voor de #232 Neo Speed by Kimy Racing, want Massimo Petralia schoof van de baan en raakte de muur… op het ogenblik dat hij naar de startgrid reed. Game over…

Na iets meer dan vijf uur racen ging de zege dus naar Chloé Van Hove en Eric Van Bael, terwijl de #228 Gaban Motorsport, van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens opnieuw derde werd en zo de titel 2021 op zak stak. Tussen de feestvarkens van deze laatste race van het seizoen reed Revteam by Kimy Racing naar een mooie zilveren medaille. Gaël Frère en zijn partners Thomas Gouverneur en Julien Lefevre-Bauthière zetten hun opmars zo verder.

De laatste ereplaatsen van 2021 waren voor de #233 KMD 233 van Thomas Vanloocke, Thierry en Alex de Latre du Bosqueau, de #280 Solutions d’Eau van François Jeukenne en Christophe Cagnina en de #249 Molsen Racing van Benjamin Thunissen, Jérome De Mol en Nicolas Busschaert.

De beste Junior werd uiteraard Calvin De Groot, voor Maarten Bijnens en Tristan Földesi. De snelste dame van het seizoen was uiteraard Chloé Van Hove, titelkandidaat tot het einde van het seizoen. 

Na afloop van dit seizoen 2021, dat een zekere terugkeer naar een sportieve normaliteit betekende, zal het groeiende aantal C1 Racing Cup-teams hun batterijen kunnen opladen alvorens met de voorbereidingen voor het volgende seizoen te beginnen. De promotor van deze wedstrijd, die even democratisch als competitief is, zal binnenkort het programma voor 2022 bekendmaken, en het lijdt geen twijfel dat het bijzonder aantrekkelijk zal zijn... 

Het is onmogelijk om dit seizoen af te sluiten zonder aan onze vriend Robert Van Gysegem te denken”, vertelt Léonard Licops, voorzitter van de C1 Racing Teams. “Hoewel we de finale in twee etappes in Croix-en-Ternois konden afwerken, misten we hem duidelijk. Wat de 2CV Racing Cup betreft, zullen we wachten tot hij weer op de been is alvorens over te gaan tot de officiële prijsuitreiking voor dit seizoen 2021. Blijf vechten, Robert!

C1 Racing Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 22 november 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons