van der Horst

Finaleraces Assen: Curbstone Corse met Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere op een zucht van de titel

Curbstone Corse
Curbstone Corse
In het kader van Acceleration worden dit weekend op het TT Circuit Assen de laatste twee wedstrijden verreden van de Supercar Challenge powered by Pirelli. Het belooft een spannende ontknoping te worden gezien er in verschillende Divisies nog moet worden geknokt voor de respectievelijke titels. Zo ook in Divisie GT waarin het Curbstone Corse-duo Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere in hun Ferrari 458 GT3 aan de leiding staan voor het Britse duo Wilkens-Scott in hun Dodge Viper GT3.
  • STX Motorhomes
Ferrari 458 GT3 versus Dodge Viper GT3
Ferrari 458 GT3 versus Dodge Viper GT3
Ondertussen hebben de gladiatoren van de Supercar Challenge reeds 7 weekends of 14 races achter de kiezen en het duo Van Glabeke-Jonckheere staat reeds aan de leiding binnen Divisie GT vanaf de eerste meeting toen ze het openingsweekend afsloten in 1ste en 2de positie tijdens hun debuut in de Supercar Challenge powered by Pirelli. Maar de concurrentie bleef aandringen. Net als de Ferrari 458 GT3 bleef ook de Britse Dodge Viper GT3 steeds overeind en beide bolides reden de 14 voorbije races uit zonder technische averij. Na zes zeges, vijf tweede, twee derde en een vierde plaats, gecombineerd met zestien poles en/of snelste wedstrijdronden is het puntensaldo indrukwekkend. Beide Oost-Vlamingen staan voor de aftrap van het laatste raceweekend aan de leiding met 22 punten voorsprong op de Britse tandem Wilkens-Scott. En 22 punten is nu net de maximale score van een wedstrijd, inclusief de pole en de snelste wedstrijdronde. Het ziet er dus goed uit voor Curbstone Corse. En dat ondanks het feit dat Patrick Van Glabeke niet van plan was om het volledige seizoen te betwisten.

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke: “Aan de bron had ik het plan opgevat om een viertal wedstrijden te rijden in de Supercar Challenge en dat in combinatie met een ander kampioenschap. Maar toen we naargelang het kampioenschap vorderde aan de leiding bleven in de tussenstand hebben we het geweer van schouder gewisseld. Ondanks de eerder beperkte ervaring heeft het team rond Curbstone Corse getracht om de zaken zo professioneel mogelijk te laten verlopen en dat heeft ons geen windeieren opgeleverd. Doorgedreven wintertests in Barcelona hebben ons de nodige return opgeleverd en zowel ikzelf als Frédérique zijn afgelopen seizoen gegroeid. Na een doorgedreven revisie door Michelotto heeft de Ferrari ondertussen probleemloos 8000 competitiekilometer op de teller terwijl het Italiaans raspaard nog geen krimp gaf. Verder hebben we niets aan het toeval overgelaten en we gingen in samenspraak met ingenieur Massimo Bottiglieri voorafgaand testen op elke omloop die op de kalender stond van de Supercar Challenge powered by Pirelli”.

“We willen kampioen worden, maar gaan het spreekwoordelijke vel van de beer niet te vroeg verkopen, want mathematisch zijn we niet zeker,” spreekt Patrick Van Glabeke duidelijke taal.
                    
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
“Het is een feit dat de druk niet bij ons ligt en we kunnen de titel pas vieren als we na de eerste wedstrijd nog steeds een saldo hebben van 22 punten. We gaan uiteraard in functie rijden van de titel en we hopen uit de problemen te blijven en dat onze Ferrari ons niet in de steek laat. Onze wagen is een toonbeeld van betrouwbaarheid, maar het is en blijft een mechanische sport en ook een aanrijding is vlug gebeurd”.Curbstone Corse Ferrari 458 GT3 - Pilotenwissel
Curbstone Corse Ferrari 458 GT3 - Pilotenwissel
“De titel zou een bekroning zijn voor zowat iedereen die mee op de kar sprong. Vooral ook voor FMA dat als relatieve nieuwkomer méér dan zijn steentje bijdroeg en de meccano’s met vooral Philip op het voorplan hebben er voor gezorgd dat de Ferrari steeds in optima forma op de startgrid stond.  Verder kan ik ook alleen maar beamen wat iedereen reeds wist, en dat is dat Frédérique zowat is uitgegroeid tot de revelatie van het kampioenschap. Supersnel en zonder schade telkens de wagen naar het podium loodsen getuigt van een groot talent. Voor mezelf zou het een bevestiging zijn van wat Curbstone Track Events de voorbije jaren heeft gerealiseerd. Het selecte clubje is ondertussen uitgegroeid tot een kweekvijver van gentlemen drivers die naast de track days ook wel eens hun ding willen doen in competitie”, besluit een gedreven en gepassioneerde Patrick Van Glabeke.

Curbstone Corse - Frédérique Jonckheere
Curbstone Corse - Frédérique Jonckheere
En het verhaal zou pas helemaal lukken indien ook het team rond Martino Rosso de titel zou kunnen pakken in de Divisie SuperGT met de Ferrari 458 GT2. Patrick Van Glabeke en Martin Lanting hebben trouwens begin dit jaar deze belofte gedaan een Cristiano Michelotto tijdens een bezoek in het Italiaanse Podova. Al zal het in SuperGT voor het duo Lanting-Herber iets moeilijker zijn. De Ferrari 458 GT2 heeft amper één puntje voorsprong op de Dodge Viper GT3-R van ondermeer Roger Grouwels, terwijl Henry Zumbrink in zijn Volvo V8 ook slechts zeven punten achterstand telt. Het wordt dus superspannend.

Nog even meegeven dat inzake de berekening van de successeconden de Ferrari 458 GT3 van Van Glabeke & Jonckheere tijdens de eerste race 55  extra seconden verplicht moet stil staan bovenop de reeds opgelegde minimumtijd tijdens de pilotenwissel.  Tien seconden langer dan hun voornaamste opponent, de Dodge Viper GT3 van Wilkens & Scott. Lanting & Herber moeten in SuperGT tijdens de eerste race van het weekend 15 extra seconden stil staan tegenover 25 voor Grouwels en 10 voor Zumbrink.

Curbstone Corse PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 15 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons