van der Horst

Curbstone geeft mogelijkheid om GT2 wagen te testen op Francorchamps

GT2 test op Spa-Francorchamps
GT2 test op Spa-Francorchamps
2020 moest het jaar van de doorbraak van de GT2 categorie worden, het nieuwe geesteskind van SRO-topman Stéphane Ratel. Maar de coronapandemie stuurde die plannen in de war. Na een demonstratierace voor de Porsche 911 GT2 RS Clubsport vorig jaar te Spa en een optreden van de Audi R8 LMS GT2 tijdens de finale van GT Sports Club Europe te Barcelona was het de bedoeling dat er voor dit jaar een competitie zou komen voor deze wagens. Voorlopig dus niet, maar er zijn wel al concrete plannen voor 2021. Ondertussen verzorgt SRO samen met Curbstone dit jaar nog vier niet-competitiegerichte evenementen voor GT2 wagens waarvan één op Spa-Francorchamps.
WRT - Audi R8 LMS GT2
WRT - Audi R8 LMS GT2
Al eind juli voorzag Curbstone tracktime voor een koppel GT2 wagens op de omloop van Francorchamps. Verschillende rijders, waaronder Sam Dejonghe, kregen de kans om de Audi R8 LMS GT2 of de Porsche 911 GT2 RS Clubsport aan de tand te voelen. Nog vier Clubsport Curbstone Challenge events geven de mogelijkheid om de GT2 bolides op de piste te testen. Die events gaan door op Spa-Francorchamps (14 september), Circuit de Barcelona-Catalunya (12-13 oktober), Nürburgring GP (27-28 oktober) en Paul Ricard (16-17 november).

Chris Hoy - Porsche AG Porsche 911 GT2 Clubsport
Chris Hoy - Porsche AG Porsche 911 GT2 Clubsport
Daarnaast organiseert Porsche Motorsport van 2 tot en met 4 oktober op het Circuit van Paul Ricard een GT2 Supersportscar Weekend dat enkel openstaat voor de Porsche 911 GT2 RS Clubsport en de 935. Deze demonstratie kadert in het nevenprogramma van de manche van het Franse GT kampioenschap dat hetzelfde weekend plaatsvindt. Bovendien zijn GT2 bolides dit jaar nog steeds toegelaten in de Pro-Am en GT Sports Club klasse van de GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup.

Reiter Engineering - KTM GTX Concept
Reiter Engineering - KTM GTX Concept
Voor 2021 staat er al een apart kampioenschap voor GT2 bolides gepland over vijf manches van ieder twee races van een uur, GT2 Sports Club Europe genaamd. Een wagen kan gedeeld worden door twee rijders in een combinatie van Pro-Am of Am-Am, maar rijders met een Am statuut kunnen ook de race solo afwerken. Voorlopig komen de Audi R8 LMS GT2, de Porsche 911 GT2 RS Clubsport en de KTM X-Bow GT2 in aanmerking voor deelname aan de serie.

Foto's: SRO Motorsports Group, Arne Simons, Niels Vaeck & 24 H Series powered by Hankook
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op dinsdag 11 augustus 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons