van der Horst

Curbstone Track Events heeft een schitterend jaar achter de rug (+ Video)

Curbstone Track Days
Curbstone Track Days
Patrick Van Glabeke, de stuwende kracht achter Curbstone Track Events, heeft een schitterend jaar achter de rug zowel op zakelijk als op sportief vlak. 2014 was het vijfde jaar dat de Oost-Vlaming de exclusieve trackdays organiseerde en zijn product is ondertussen een begrip geworden. De vaste slogan ‘Probably the best track and test day organiser in the world’ was hier meer dan ooit op zijn plaats. Ook op sportief vlak verging het hem schitterend, want binnen de Supercar Challenge Powered by Pirelli haalde hij met zijn Ferrari 458 GT3 samen met vast co Frédérique Jonkheere de titel binnen in Divisie GT. Op naar 2015!
Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
Patrick Van Glabeke: “Ik kijk inderdaad tevreden terug op 2014. Inzake Curbstone Track Events was het een goed idee om de zuivere racewagens en de andere sportcars op te splitsen. Het bevordert de veiligheid op de track en de professionele teams kunnen hun ding doen en testen zonder rekening te moeten houden met traag verkeer. Ik heb daar een goede respons op gekregen en het is een mooie mengelmoes van profs en gepassioneerde amateurs. Ook voor die gepassioneerde amateur die zich met zijn sportwagen komt amuseren is het beter en minder stresserend. Nu kunnen ze op eigen tempo rondjes rijden en leren zonder constant in de spiegels te moeten kijken. Inzake tracktime heb ik daarover geen opmerkingen gekregen. Iedereen heeft minstens vier uren verdeeld over een ganse dag”.

Curbstone - Briefing Patrick Van Glabeke
Curbstone - Briefing Patrick Van Glabeke
“2014 was het vijfde jaar dat ik track days organiseer en tot hiertoe was dit het beste jaar. We groeien nog steeds en gaan volgend seizoen verder in dezelfde richting. Onze kalender is nog niet volledig ingekleurd, maar het is de bedoeling dat we net zoals in het verleden veel organiseren in Spa, terwijl we terug richting Italië, Frankrijk en mogelijk ook de Nordschleiffe aandoen, de tot de verbeelding sprekende groene hel over meer dan 20,8 legendarische kilometers”.Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
“Spa is en blijft onze thuisbasis met de schitterende omloop, maar tussen mei en september volgend jaar gaan de prijzen om het circuit af te huren met 30 % de hoogte in. Een spijtige zaak, maar we gaan trachten om het naar onze klanten toe binnen de perken te houden”.


Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
Curbstone wordt ook een beetje bestempeld als de kweekvijver voor gentlemen drivers die ook in competitie hun geluk willen beproeven na een inloopperiode via Curbstone Track Events en zijn professionele coaches die constant ter beschikking staan. Zo zagen we ondermeer afgelopen seizoen Patrick Van Glabeke zelf die samen met Frédérique Jonckheere een eerste volledig seizoen reed in de Supercar Challenge Powered by Pirelli en daarin met zijn Ferrari 458 GT3 de titel pakte in Divisie GT. Verder zagen we ook Thierry Verstraete met zijn bloedmooie Lamborghini Gallardo GT3 aan het werk. Ook Louis-Philippe Soenen heeft samen met zijn Ferrari 458 Challenge en vaste co Fred Vervisch tot de laatste wedstrijd aan de leiding gestaan in de Divisie GT Cup binnen de BRCC en hield er een test aan over met een Nissan GT-R Nismo GT3 van het officiële JRM voor de beste gentlemen driver. Ook Nicolas Van Dierendonk wist zich aan de zijde van Olivier Van Oost en Jeffrey Van Hooydonk in de kijker te rijden. Verder
Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
zagen we ook het debuut van Miguel Vandereyt die samen met Angélique Detavernier een Porsche 997 Cup bemande in de Supercar Challenge Powered by Pirelli en samen met andere Curbstone-coryfeeën een schitterende 4de plaats algemeen en een podium in GT Cup uit de brand sleepte tijdens de afgelopen 24H Zolder.

Curbstone Corse
Curbstone Corse
“Het is een vruchtbaar jaar geweest voor de vaste klanten van Curbstone en voor mezelf”, gaat Patrick verder. “We gaan inzake volgend seizoen nog even de kat uit de boom kijken, maar enkele initiatieven krijgen reeds vorm. Zo gaan we met een Porsche 991 Cup de 24H Dubai betwisten en ook de 24 Hours of Spa staan op het programma met de Ferrari 458 GT3. Verder is het de bedoeling dat we onze titel niet gaan verdedigen in de divisie GT van de Supercar Challenge Powered by Pirelli.


Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
We gaan het opgelegde ballast gewicht uit de Ferrari halen en ook de opgelegde brides verwijderen. We gaan grondig testen en dan volgend seizoen richting Super GT of de snelste Divisie evolueren binnen de Supercar Challenge. Het zal gezien de zware concurrentie moeilijker worden om een podiumplaats te ambiëren, maar het systeem van Dick van Elk zit via de successeconden goed in elkaar zodat de onderlinge waardeverhoudingen vroeg of laat als een puzzel in elkaar vallen.,” besluit een enthousiaste en tevreden Patrick Van Glabeke.

Foto's: Curbstone

Hieronder de video van de laatste organisatie van Curbstone afgelopen seizoen in Francorchamps
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op vrijdag 31 oktober 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons