van der Horst

Curbstone Track Events: Het gaat crescendo

Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
In een vorig artikel omschreven we reeds hoe Curbstone werd geboren onder een gunstig gesternte en hoe bezieler Patrick Van Glabeke, gedreven door zijn passie voor snelle bolides, verder de ingeslagen weg bewandelde. Vandaag zien we dat zowel Curbstone Track Events als Curbstone Corse een vruchtbaar en succesvol seizoen achter de rug hebben. Spraken we vorig jaar nog van "Probably the best track and test day organiser in the world", dan mogen we vandaag quasi spreken over "Certainly the best track and test day organiser in the world".
  • Prospeed Competition
Curbstone in Lapland
Curbstone in Lapland
Curbstone Track Events presenteert voor 2015 een nooit geziene kalender inzake trackdays en ook Curbstone Corse timmert verder aan zijn succesverhaal na het behalen van de titel in de Supercar Challenge. Voor zaakvoerder Patrick Van Glabeke en een deel van zijn klanten is het seizoen reeds begonnen. In februari ging het gezelschap reeds richting Lapland voor een vierdaagse op sneeuw en ijs.

Curbstone in Lapland
Curbstone in Lapland
“Lapland wordt stilaan een hype en verschillende constructeurs spelen daar handig op in,” gaat Patrick Van Glabeke van start. “Voor mij is het een jaarlijkse uitstap en het is nu reeds de tweede maal dat ik ginds via Curbstone Track Events een evenement organiseer met een maximum van 24 wagens. Naast de fun is Lapland ook zeer nuttig inzake car control en om terug op bedrijfstemperatuur te komen. De datum voor 2016 ligt trouwens nu reeds vast.”

Ondertussen is Curbstone Track Events na een spectaculair programma in 2014 nog verder aan het groeien en voor 2015 zien we niet minder dan 20 evenementen en een nog grotere opwaardering inzake de aangeboden wagens in verhuur.

Briefing door Patrick Van Glabeke voor ieder evenement
Briefing door Patrick Van Glabeke voor ieder evenement
Patrick Van Glabeke: “De formule blijft grotendeels behouden, maar we hebben onze evenementenkalender gevoelig (Klik hier voor uitgebreide kalender en andere info) uitgebreid tot 20 afspraken waarvan acht op Spa-Francorchamps, vier tweedaagse in Spa-Francorchamps, Brno, Paul Ricard en Abu Dhabi, een tweedaagse gespreid over de circuits van Imola en Mugello en verder nog organisaties op Circuit Zolder en Nürburgring (NordSchleife); in totaal 20 organisaties, verdeeld over acht verschillende circuits. De thuisbasis blijft uiteraard het mooiste circuit ter wereld, dat van Spa-Francorchamps”.

Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
“Ik heb er ook altijd naar gestreefd om mijn evenementen te laten doorgaan op dagen waarbij de geluidslimiet amper een probleem vormt en daar ben ik ook dit jaar goed in geslaagd. Tijdens de tweedaagse in Abu Dhabi hebben we de track time zelfs uitgebreid tot 21.00u ‘s avonds en kunnen ook voor het eerste single seaters aan het werk. De datum in Abu Dhabi is zeer zorgvuldig uitgekozen, één week voor de 12H van Abu Dhabi en ook net voor de 24H Dubai. De wagens die ter plaatse zijn, kunnen zodoende blijven om deze wedstrijden te betwisten. We hebben trouwens zelf een organisatie op touw gezet voor het transport van de wagens en voor wie zijn wagen thuis laat zijn er meer dan ooit waardige alternatieven”.

Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
“Ook de opsplitsing tussen het echt competitiemateriaal en straatwagens blijft behouden om de veiligheid van beiden te garanderen. Belangrijk is ook dat we ons wagenpark inzake verhuur gevoelig hebben uitgebreid. We gaan er nog steeds vanuit dat bepaalde klanten niet met hun eigen wagen willen rijden op een circuit of bepaalde klanten die een eenmalige ervaring willen beleven in een superwagen op een of andere omloop. Voor deze zogenaamde ’arrive and drive’ staan zowel straatwagens als competitiewagens op de lijst".


Curbstone
Curbstone
"Gaande van verschillende versies van Porsche, Ferrari F430 en 458, Audi R8 tot zelfs de nieuwe Porsche 991 GT3 RS die binnenkort wordt geleverd. Wie nog een tandje hoger wil schakelen, kan ook over een competitiewagen beschikken waaronder de GT3 versies van de Ferrari F430 en Ferrari 458, de 458 Challenge EVO, Porsche 997 Cup en 991 GT3 Cup, KTM X BOW RR, Audi R8 GT3 en last but not least de nagelnieuwe Renault Sport RS 01 van ART. Voor wie het allemaal
Renault Sport R.S.01
Renault Sport R.S.01
een beetje te snel gaat of iets voorzichtiger wil starten beschikken we ook over BMW’s 325 Clubsport, M235i Racing, 130M en E46 GTR. Zoals steeds staan ook ervaren piloten ten dienste van de klanten om bij te schaven waar nodig en hun ervaring te delen.”



Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
"We nodigen iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen tijdens een van onze track days. De volledige accommodatie is zeer professioneel en ook de catering wordt extra verzorgd. Ideaal voor bedrijven om hun klanten of prospecten uit te nodigen.”

Foto's: Curbstone



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op dinsdag 24 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons