van der Horst

Currus Racing mikt steeds hoger

Currus Racing - VW Fun Cup #316
Currus Racing - VW Fun Cup #316
Dit is het verhaal van een team blijft groeien, en dat geleidelijk zijn plaats verovert in de wereld van de VW Fun Cup. Currus Racing maakte, onder de Luxemburgse vlag, een eerste nogal discreet optreden tijdens het Franco Fun Festival van 2021 en vervolgens een eerste deelname aan de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Vorig jaar heeft het team onder leiding van Pierre Auburtin zijn aanwezigheid meer dan verdubbeld door deel te nemen aan vijf van de zeven meetings. En in 2023? Wel, er wacht Currus Racing een vol programma!
Currus, de naam die in de oudheid werd gegeven aan strijdwagens en in het bijzonder aan die voor de beroemde wagenrennen in de arena's. “Het is een eerbetoon aan mijn vader, die graag zijn paarden in koetsen rijdt en die me heeft geholpen het team Currus Racing te lanceren”, legt Pierre Auburtin uit.
 
De in het Groothertogdom Luxemburg wonende Fransman richtte zijn bedrijf aanvankelijk op om Track Days te organiseren en sport- en wedstrijdwagens te verhuren. Sinds twee jaar diversifieert de in Schifflange gevestigde structuur, in het zuiden van het Groothertogdom, zich door deel te nemen aan de VW Fun Cup powered by Hankook. “De Fun Cup leek me de logische volgende stap voor mijn klanten die, na het leren rijden op een circuit tijdens Track Days, wilden proeven van de adrenaline van de competitie”, gaat hij door. “De VW Fun Cup is duidelijk een ideaal product qua verhouding tussen kosten en plezier!”
 
In 2022 stonden dus vijf races gepland voor de #316 Biplace. “Ik ben blij met onze vooruitgang”, bevestigt Pierre. “We hebben in Magny-Cours voor het eerst van het Biplace-podium geproefd, werden vierde in Anneau du Rhin en hadden het tempo om tijdens de 25 Hours te mikken op een top 5-notering in de klasse als we geen last hadden gehad van een kapotte versnellingsbak. Naast de prestaties hebben we veel geleerd en veel plezier gehad.”
 
Plezier, een woord dat vaak terugkomt in een gesprek met Pierre. “Ik wil vooral rijden met vrienden, mensen met wie ik plezier kan hebben tijdens de races, want dat is het hoofddoel van onze weekends op de circuits”, zegt hij. “En het is met die gedachte dat we onze teams voor het seizoen 2023 hebben samengesteld.”
 
Voor het eerst zullen twee auto's tijdens het hele seizoen worden ingeschreven, met een derde (of zelfs een vierde voor de 25 Hours) die mogelijk de gelederen van het Luxemburgse team komt vervoegen.
 
Op de #268 zullen Karim Nejai en Keny Herman de ruggengraat van de bemanning vormen. “Het zijn twee gentlemen drivers die afkomstig zijn van onze Track Days en die precies symboliseren wat we met Currus Racing wouden doen”, legt Pierre uit. “Ze zullen ondersteund worden door rijders die als hun coaches zullen optreden, zoals Julien Schein en Simon Duterme. Ik wil ook graag dat mijn vriend Jordan Tresson (voormalig GT Academy-winnaar en deelnemer aan de 24 Uur van Le Mans, n.v.d.r.) aan een van de races kan deelnemen.”
 
Met Jérôme Thil en Pierre Auburtin zelf aan het stuur zal ook de Biplace #316 van de partij zijn voor het volledige seizoen.
 
“Net als in 2022 komt er ook een team uit Singapore aan de start van de 25 Hours en zijn we in onderhandeling met Mexicaanse rijders”, besluit de teambaas van Currus Racing. “In onze Biplace zullen we tijdens de 25 Hours vergezeld worden door onze Franse vrienden die vaste waarden van het evenement zijn, namelijk Nico Vynck, Nico Schmit, Raphaël Renaudin en Thomas Richard. Kortom, we zullen ons niet vervelen tijdens ons eerste volledige seizoen!”
 
Zoals voor al hun tegenstanders vindt de eerste meeting van 2023 voor Currus Racing plaats op het Circuit Jules Tacheny in Mettet tijdens het weekend van 25 en 26 maart!

VW Fun Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op woensdag 1 maart 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons