van der Horst

Cyan Racing bevestigt Thed Björk en Santiago Urrutia

Thed Björk - Santiago Urrutia
Thed Björk - Santiago Urrutia
Met de bedoeling de spanning op te bouwen, maakt Cyan Racing zijn line-up voor het komend seizoen traditiegetrouw slechts met mondjesmaat bekend. Vorige week kwamen we te weten dat Chinees Ma Qing Hua één van de door de renstal gerunde Lynk&Co 03 zal bemannen. Vandaag onthulde het Zweedse team nu ook de namen van de tweede en derde rijder. Geen verrassingen deze keer, want met Santiago Urrutia en Thed Björk krijgen we in 2022 vertrouwde gezichten achter het stuur van de blauwe bolides te zien.
Thed Björk - Cyan Performance Lynk & Co
Thed Björk - Cyan Performance Lynk & Co
Thed Björk die in 2017 de laatste WTCC-rijderstitel wegkaapte, gaat voor het elfde seizoen bij Cyan aan de slag. De achtvoudige WTCR-racewinnaar maakt reeds vanaf het begin deel uit van het Lynk & Co-powered Cyan-programma en claimde zijn eerste WTCR-overwinning tijdens zijn debuutraceweekend in 2019. De 41-jarige Zweed vormde de voorbij twee jaar met Urrutia een duo onder de Cyan Performance Lynk&Co-vlag, daar waar Ma Qing Hua samen met een nog nader te noemen vierde piloot de dienst zal uitmaken onder de Cyan Racing Lynk&Co-banier. Björk strandde afgelopen jaar twee keer op de tweede plaats en was één van de weinige toppers die geen overwinning uit de brand wist te slepen, met een negende stek als eindklassering.
 
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
'Santi' Urrutia (25) van zijn kant lukte in 2021 twee zeges en finishte driemaal als derde, wat hem een vijfde plaats in de kampioenschapsstand opleverde. Cyan Performance eindigde derde in het teamkampioenschap achter zusterteam Cyan Racing en het Belgische Audi Sport Comtoyou Racing. 


Foto's: FI A WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 3 maart 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons