van der Horst

Cyan Racing met vier Lynk&Co's naar TCR World Tour

Cyan Racing Lynk&Co 03
Cyan Racing Lynk&Co 03
Na de aankondiging door Comtoyou Racing dat het Belgische team in 2023 vier Audi RS 3 LMS TCR voor Audi Sport zal runnen in de nieuwe TCR World Tour bleef het geruime tijd stil op het TCR-front. Daar kwam vandaag verandering in met de melding door Cyan Racing dat het Zweeds-Chinese team vier Lynk&Co 03 zal inzetten in wat de opvolger van het ter ziele gegane FIA WTCR wordt.
  • Prospeed Competition
"We zijn verheugd om onze succesvolle en langdurige samenwerking met Lynk & Co en Geely Group Motorsport in World Touring Cars voort te zetten met de nieuwe en opwindende TCR World Tour vanaf 2023 en daarna", aldus Fredrik Wahlén, teammanager van Cyan Racing. "Dit is het hoogste niveau van toerwagenraces en met nieuwe sportieve reglementen twijfelen we er niet aan dat de concurrentie extreem zwaar wordt."

"We staan ​​volledig achter Cyan Racing in de beslissing om deel te nemen aan de TCR World Tour, waarmee we een nieuw hoofdstuk openen van het succesrijke partnership tussen het team en Lynk & Co dat in 2018 begon", wist Alexander Murdzevski Schedvin, hoofd van Geely Group Motorsport van zijn kant te vertellen. "De beslissing van Lynk & Co Cyan Racing om deel te nemen aan de TCR World Tour onderstreept nog maar eens onze toewijding aan toerwagenraces als een ongeëvenaard platform voor productmarketing."

Wie de vier Lynk & Co-bolides zal bemannen, wordt te gelegener tijd meegedeeld al lijkt alvast de deelname van Yann Ehrlacher, veteraan Yvan Muller en de Chinees Ma Qing Hua voor de hand te liggen.

De TCR World Tour 2023, gepromoot door WSC Group Ltd van Marcello Lotti , gaat op 28-30 april in het Portugese Portimaõ van start en telt negen meetings waarvan vier in Europa. Naast manches in Azië en Amerika werd eerder reeds een raceweekend in Bathurst bevestigd, over een tweede Australische meeting wordt nog onderhandeld.

Foto: DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 6 januari 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons