van der Horst

D2P viseert de beide titels in de Ferrari Challenge Europe 2022

De Ferrari Challenge Europe 2022 gaat over een week op het circuit van Portimao in Portugal van start. Voor het tweede jaar op rij zal het D2P-team, waarvan het atelier zich op een boogscheut van het circuit van Spa-Francorchamps bevindt, aan de competitie deelnemen. De Belg John Wartique en de uit Dubai afkomstige Roman Hortman hebben duidelijk hun zinnen op de Trofeo Pirelli en de Coppa Shell gezet en zij doen het nog steeds in de kleuren van Francorchamps Motors Luxembourg...
Het seizoen 2021 is tijdens de Ferrari Finali Mondiali op het circuit van Mugello dan wel niet op de gewenste manier geëindigd, voor het eerste seizoen in de sterke Ferrari Challenge Europe competitie heeft het D2P-team meer dan zijn mannetje gestaan. De prestaties waren er en de eerste zege liet niet lang op zich wachten. Dat maakt dat de Luxemburgse structuur erg gemotiveerd is om in 2022 nog beter te doen. Twee Ferrari 488 Challenge EVO zullen aan de start verschijnen van de openingsrace in Portimao, van 1 tot 3 april, met identieke ambities.
 
In de Trofeo Pirelli zien we opnieuw John Wartique en na vorig seizoen de kleuren van D2P op sterke wijze te hebben verdedigd, wil de Luikse rijder nu de kroon op het werk zetten. “Vorig jaar konden we meteen laten zien dat we op niveau presteerden”, legt John uit. “Voor het eerste seizoen van ons team op dat niveau, was dat een hele prestatie. Op het einde van de rit ontbrak het ons aan regelmaat, vooral vanaf het midden van het seizoen. We hebben dat gegeven aangepakt en voor dit tweede seizoen in de Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli, mikken we op zeges en de titel!
 
Hoewel er nog geen officiële deelnemerslijst is, weet Wartique nu al dat de concurrentie stevig zal zijn, zoals gebruikelijk is bij de wedstrijden die in het teken staan van het steigerende paardje. “We weten al dat Luka Nurmi, de jonge Fin die de Ferrari Finali Mondiali won, terug zal komen en dat Iron Lynx hun kampioene Michelle Gatting zal inruilen voor de jonge Franse belofte Doriane Pin” vervolgt John Wartique. “Wat de rest betreft, wachten we af... Welke namen we ook als concurrentie krijgen, we zullen op de kleinste details moeten letten om vooraan te eindigen en vooral om bij elke afspraak veel punten te scoren. De motivatie is duidelijk aanwezig en iedereen in het team kijkt uit naar de wedstrijden...”
 
In de Coppa Shell van Ferrari Challenge Europe zal Roman Hortman dezelfde ambities hebben als John Wartique in de Trofeo Pirelli. Na een zeer goed seizoen 2021 heeft de man uit Dubai de ambitie om vooraan te racen, te winnen en de titel te pakken. Ook hier zal eerst de lijst van tegenstanders moeten worden bekeken, maar in de rangen van D2P weet men dat dit seizoen 2022, nog steeds in de kleuren van Francorchamps Motors Luxembourg, er veelbelovend uitziet.
Een derde Ferrari 488 Challenge EVO D2P zou in de loop van het seizoen zijn opwachting kunnen maken, aangezien er nog gesprekken gaande zijn met rijders die in elk geval vanaf het begin van de competitie aan verschillende trainingssessies zullen deelnemen.
 
Portimao is de eerste afspraak van een seizoen dat vervolgens Paul Ricard, de Hungaroring, Hockenheim, Silverstone, Mugello zal aandoen. Tot slot is er de Ferrari Finali Mondiali gepland op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, in Imola! Een stevig programma...   

D2PDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 24 maart 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons