Daems Racing Team in start BNL seizoen in Genk

Dj Liveris - Daems Racing Team
De BNL Karting Series vormden afgelopen weekend de eerste grote afspraak van het seizoen. Op Karting Genk verzamelde een hele hoop Europese toppers voor het eerste van drie wedstrijd weekends. Onder de deelnemende teams kon Daems Racing Team natuurlijk niet ontbreken. Met zes piloten, verdeeld over de Rotax DD2, Senior Max en Micro Max was het opnieuw gezellig druk in de tent van DRT
Jan Daems en karting, die weg gaat al een heel eind terug. De Antwerpenaar deed het vroeger zeker niet onverdienstelijk tegen namen als Jan Heylen en Kimi Raikkonen. Na zijn actieve carrière richtte Jan zijn eigen team op, Daems Racing Team was geboren. Met steun van vader Karel Daems en heel wat paar helpende handen gaat het zo goed al ieder weekend richting circuits over heel Europa.

Het weekend van 23 en 24 maart stond Karting Genk dus op de planning. Het BNL kampioenschap bevat verschillende klassen, waaronder de MicroMax, voor de jongste pilootjes. Henri Verloo kwam hier in actie voor DRT en deed dat niet onverdienstelijk. Hij wist zich op zaterdag als negende te kwalificeren in een veld van zestien piloten, mooi in de middenmoot dus! In de eerste van vier races haalde hij de finish niet, daarna finishte hij twee keer als 11e en een keer als 10e.

Georges Bersis
In de Rotax Senioren liep het storm met de inschrijvingen. Georges Bersis en de Waalse Clementine Benoit waren twee van de 46 deelnemers in deze klasse, die uitkwamen in de wit-blauwe kleuren van Daems Racing Team. Op zaterdag kwalificeerden ze zich respectievelijk als  33e en 38e. Op zondag maakte Bersis heel wat progressie. Na tegenvallende races op zaterdag met onder andere een stevige crash maakte hij bij de tweede kwalificatiesessie, die zondag ochtend plaatsvond, een goede indruk. Hij wist de 20e tijd neer te zetten. Clementine Benoit betaalde nog wat leergeld en reed naar een 44e tijd. De kwalificatie heats en wedstrijden op zondag verliepen moeizaam, niet onlogisch gezien het sterke deelnemersveld. Ze sloten de wedstrijddag bij elkaar in de buurt af, als 38e en 40e.

Dj Liveris, Sebastien Degrande en Lasse Andreassen waren de drie piloten die in de DD2 de start namen in een TonyKart van DRT. En vanaf het begin was duidelijk dat hier kanshebbers op winst tussen zaten. Zaterdag begon goed met een derde, vierde en achtste plaats voor Degrande, Andreassen en Liveris. Het verschil met de pole was minder dan twee tienden, veel belovend voor mooie races in de namiddag! Een tegenvallende eerste race weerhield Liveris er niet van om in de tweede race naar voren te komen. Hij tikte als tweede aan en herhaalde dat kunstje op zondag opnieuw. Het bracht hem naar de tweede plaats in de weekenduitslag van de DD2.
Sébastien Degrande - Daems Racing Team
 Sebastien Degrande kon zijn goede startpositie voor de eerste race op zaterdag niet helemaal omzetten naar een sterk resultaat. In de overige races was het vechten in de buik van het peloton waardoor hij in de algemene uitslag als dertiende geklasseerd stond. Lasse Andreassen presteerde constanter en dat bracht hem naar P9, een mooie plek binnen de top tien!

Niet alleen in Genk verschenen DRT piloten aan de start van een race. Dani Machacek was oppermachtig in de eerste ronde van het CEZ Rotax kampioenschap en pakte naast de volle punten ook de leiding in het kampioenschap van de DD2! Ook Pantilla wist te zegenvieren, en dat in het Rotax CEE kampioenschap.

Foto's: Kartphoto

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 31 maart 2019.