van der Horst

Dag 2: Volkswagen met Ogier, Mikkelsen en Latvala op de eerste drie plaatsen

Latvala, Ogier & Mikkelsen - VW Polo R WRC
Latvala, Ogier & Mikkelsen - VW Polo R WRC
Twee identieke lussen van drie KP’s stonden vandaag op het programma van dag 2 nadat gisteren de Noor Mikkelsen en Volkswagen de snelste waren op de korte KP op de hippodroom van Karlstad. De voorsprong van een enthousiaste Mikkelsen was amper 8/10 seconde op ploegmaat en regerend wereldkampioen Sebastien Ogier.
  • De Swert Opticiens
Latvala - VW Polo R WRC
Latvala - VW Polo R WRC
Ogier pakte vandaag op de tweede dag de eerste KP van Torsby over 7 km voor Tanak en Latvala en nam uiteraard ook de leiding in deze tweede proef van het WK Rally 2014. Zoals we gewend zijn in Zweden werd ook ditmaal gereden op sneeuw en ijs. Onze landgenoot Neuville verloor reeds een kleine acht seconden en was iets minder snel onderweg dan zijn teamgenoot bij Hyundai, de Fin Hänninen.
Op de tweede KP van Kirkener over opnieuw 7 km toonde Ogier zich opnieuw de snelste voor teammaten Mikkelsen en Latvala.

Neuville - Hyundai i20 WRC
Neuville - Hyundai i20 WRC
Mikkelsen pakte zijn tweede KP zege tijdens de laatste rit van de eerste lus van Finnskogen over 16,82 km, waardoor de drie Volkswagens Polo van Ogier, Mikkelsen en Latvala deze eerste lus afsloten op de eerste drie plaatsen. De Est Tanak klampte met de Ford Fiësta RS WRC van M-Sport goed aan en volgde in vierde positie op 8 seconden van de leider.


Mikkelsen - VW Polo R WRC
Mikkelsen - VW Polo R WRC
Na de service ging het terug naar Kerkener waar Tanak naar de snelste chrono knalde net voor Neuville en Mikkelsen. Hierdoor kwam de Est even op de derde plaats te staan, maar een KP later verloor hij zeven tellen en moest de derde plaats terug uit handen geven aan Latvala. Ook aan de kop was er een wissel. Een ontketende Mikkelsen won zijn derde KP van de rally en pakte de leiding over van zijn kopman met amper 2/10 seconde. Maar in de slot KP van dag 2 was het opnieuw Ogier die de snelste tijd klokte en als leider de dag mocht afsluiten voor teamgenoten Mikkelsen en Latvala. Een verrassende Tanak staat vierde voor Ostberg, Hirvonen en Neuville. Hänninen, Tidemand, Meeke en Kubica volgen en zijn de enige die binnen de minuut blijven van leider Ogier.

De Belgen
De Belgen
Na zeven KP's waren er reeds zes zeges voor Volkswagen waarvan drie voor Ogier en drie voor Mikkelsen. Ford won er eentje met de verrassend snelle Est Tanak.

Morgen vrijdag staan negen proeven op het menu waarvan twee identieke lussen van vier KP's over samen 115 km om dan dag 3 af te sluiten met de show etappe over 1,9 km in Karlstad. 

Foto's: Willy Weyens & RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 6 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sweden.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons