van der Horst

Dag 2: Zege voor Esapekka Lappi en Skoda

Lappi-Ferm - Skoda Fabia S2000
Lappi-Ferm - Skoda Fabia S2000
Nadat de Fin Lappi met zijn Skoda Fabia S2000 na een loepzuivere hattrick gisteren, als nipte leider mocht gaan slapen, moest hij deze vandaag na de eerste KP opnieuw uit handen geven aan de plaatselijke Fiësta rijder Gryazin. En dit nadat een andere Est, Planga de eerste KP van de tweede dag won. Een tweede dag opnieuw in de sneeuw en de koude van Estland.
  • VR Racing
Lappi - Skoda Fabia S2000
Lappi - Skoda Fabia S2000
Lappi remonteerde echter, won de tweede van de zes proeven die nog moesten worden afgelegd tijdens de slotgdag en pakte opnieuw de leiding. Nadien lukte Lappi net als de eerste wedstrijddag een hattrick en diepte zijn voorsprong verder uit. Alleen in de voorlaatste KP moest hij nipt het hoofd buigen voor zijn Duitse merkegnoot Wiegand, maar ook de laatste KP van de rally was voor de Zweed Lappi, die de zege pakte met 35 seconden voor op thuisrijder Gryazin en anderhalve minuut op de Ierse Peugeot rijder Breen. De verschillen waren vrij groot. De Pool Kajetanowicz werd met de Ford Fiësta vierde op 2min35sec. terwijl de Duitser Wiegand de top 5 afsluit met een achterstand van meer dan drie minuten.

Door deze zege komt Lappi op gelijke hoogte in de tussenstand met Kubica die de eerste rally achter zijn naam schreef. Gryazin volgt op 2 punten, maar hij is de enige die reeds startte tijdens de twee verreden wedstrijden.

Foto's: ERC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 2 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepāja.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons