van der Horst

Dag 3: Latvala neemt afstand – Hänninen out

Robert Kubica
Robert Kubica
De eerste KP van de tweede lus heeft opnieuw voor beroering gezorgd. De weersomstandig-heden waren opnieuw niet ideaal met modder en gravel in het begin en sneeuw op het einde van de proef over 15 km.
  • STX Motorhomes
Vanmorgen was onze landgenoot Neuville op deze KP genoopt om de wedstrijd te verlaten en nu was het de beurt aan zijn teammaat Hänninen om de Hyundai i20 WRC aan de kant te zetten. Blijkbaar waren er problemen met een voorwiel, maar wat de oorzaak daarvan is wist men tot hiertoe niet te melden.

Kubica ging in de fout en stak vast in een sneeuwmuur. Door de interventie om Kubica los te maken en de gestrande wagen van Hänninen verloren Hirvonen en Ostberg tijd en daar konden ze niet mee lachen. Vooral Hirvonen maakte zich behoorlijk druk en verloor 24 seconden. Hierdoor ziet hij de Est Tanak opnieuw oprukken naar de vierde plaats.

De KP winst ging opnieuw naar het VW trio Ogier, Latvala en Mikkelsen. Latvala kan hierdoor zijn voorsprong op Mikkelsen uitdiepen tot 6,6 seconden.

Foto: RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 7 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sweden.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons