van der Horst

Dag 3: Ogier vliegt

Ogier - VW Polo R WRC
Ogier - VW Polo R WRC
Ondanks het feit dat Ogier deze morgen een fout maakte met het verlies van meer dan vier minuten als gevolg, was hij vandaag de held van de dag door maar liefst zes van de zeven KP’s te winnen in zijn VW Polo R WRC. Alleen op de korte Hagfors Sprint over amper 1,87 km moest hij de duimen leggen voor de Ford van Henning Solberg en scoorde hij een tweede chrono op 1,7 sec. van de Noor.
  • Dreamdrive
Hierdoor heeft de regerende wereldkampioen maar liefst 39 seconden van zijn achterstand goedgemaakt en schoof vandaag op van de 20ste naar de 10de plaats op 2,4 seconden van de negende plaats van de Brit Evans. Ogier dus opnieuw in de punten.

Latvala - VW Polo R WRC
Latvala - VW Polo R WRC
Vooraan gaat de strijd voor de zege onverminderd verder tussen de twee VW-rijders Latvala en Mikkelsen. Het verschil tussen de Fin en de Noor bedraagt amper 4,8 seconden na 15 kp’s of 1u47min wedstrijd. De Noor Ostberg staat met de Citroën DS3 WRC derde op 42 seconden, terwijl Hirvonen de vierde plaats opnieuw heeft ingenomen ten nadele van de Est Tanak die zijn Ford Fiësta RS WRC op een voorlopige vijfde plaats parkeert op amper zes seconden van Hirvonen. Meeke, Tidemand, Henning en Solberg zijn in strijd voor de zesde plaats.

Vanavond staat nog de Super Speciale in Karlstad over 1,9 km op het programma en er worden geen grote verschuivingen meer verwacht.

Morgen zaterdag staan nog vijf KP’s gepland over een totale lengte van 82,4 km en waarvan de allerlaatste KP zal dienen als power stage voor respectievelijk drie, twee en één extra punten.

Foto's: Willy Weyens - RIP/Ferraro



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 7 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons