van der Horst

MINI blijft winnen

Orlando Terranova - MINI
Orlando Terranova - MINI
De derde etappe ging van San Juan naar Chilecito en was tevens voorlopig de laatste volledige rit op Argentijns grondgebied voor de deelnemers Chili binnen rijden. De zeges gingen vandaag naar de Oostenrijkse motorcrosser Mathias Walkner bij de motoren terwijl thuisrijder Terranova met zijn MINI won bij de auto’s en de Rus Mardeev zijn Kamaz het snelst over de piste joeg bij de trucks. Het werd geen goede dag voor de Belgen die vooraan meestrijden.
  • Powerkit.shop
De Oostenrijker Walkner was met zijn KTM motor de snelste voor Coma en Barreda. De Spanjaard Barreda blijft aan de leiding voor Goncalves en Walkner, terwijl Coma opnieuw komt aandringen op de vierde plaats en dat op een kleine elf minuten van de leider.

Thuisrijder Terranova was vandaag de snelste bij de wagens en dat betekend de derde zege van MINI op rij. De Argentijn was respectievelijk twee en drie minuten sneller dan de Toyota’s van De Villiers en Alrajhi terwijl Carlos Sainz voor het eerst een knap resultaat neer zette voor Peugeot met een vierde plaats op vier minuten, een fractie sneller dan Al-Attiyah die aan de leiding blijft maar iets moet inleveren tegenover De Villiers die nu volgt op 5min18sec. Terranova is derde op 18min05sec terwijl Sainz de snelste Peugeot rijder is op een voorlopige vierde plaats op 19min32sec. van de leider.

Bruno Barbier - Stéphane Henrard
Bruno Barbier - Stéphane Henrard
Pech was er voor Ten Brinke en Colsoul die een onschuldige koprol maakten, maar een pak tijd verloren alvorens ze hulp kregen en hun weg konden verder zetten. Ze verloren 30 minuten tegenover de winnaar en moeten hun derde plaats inleveren. Het onfortuinlijke duo staat nu op een 8ste plaats op 36 minuten of net na de Nederlandse MINI van Van Loon/Rosegaar. Henrard is dan weer wel goed onderweg in zijn VW Buggy en is ondertussen opgerukt naar de 36ste plaats.

Bij de trucks waren de Russen ook vandaag weer baas met de eerste twee plaatsen voor de Kamaz’ van Mardeev en Karginov terwijl het Nederlands-Belgisch-Pools trio De Rooy/Damen/Rodewald als derde onder de geblokte vlag doken. Leider Stacey, vergezeld van onze landgenoot Bruynkens verloor bijna 13 minuten en daarbij ook de leiding aan Mardeev terwijl het VEKA team met Loprais en onze landgenoot Van der Vaet op de tweede plaats volgen op 7min55 van de leider. De Nederlandse MAN voelt wel de hete adem van de Rus Karginov in zijn nek die volgt op amper drie seconden. Ook de derde Russische Kamaz volgt op enkele seconden. Het is dus zeer spannend voor de ereplaatsen bij de trucks. Stacey staat nu op de achtste plaats, net achter onze landgenoot De Rooy.
Foto's: MINI Motorsport-Henrard RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 6 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons