van der Horst

Etappe 6: Nabeschouwing Bernhard ten Brinke

Ze stonden erbij en keken erna. Machteloos. Op een steenworp van de finish roken Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul een brandlucht. Ze stapten uit, probeerden de vlammen te bedwingen, maar beseften al snel dat ze een ongelijke strijd streden. Hun Overdrive Racing Toyota brandde volledig uit. “Het is over en uit. Klaar”, meldde een ontgoochelde maar ongedeerde Bernhard ten Brinke.
  • St. Paul
In het Dakar gekke Bolivia leek het Nederlands-Belgische duo opnieuw onderweg naar een top 10-dagresultaat tijdens de zesde etappe van de Dakar Rally 2016. Ze nestelden zich consequent bij de beste acht in de tussentijden, tot op een recht stuk een band lek sloeg, zo’n 20 kilometer van de eindstreep. “We hebben het wiel gewisseld, zijn verder gereden en vijf kilometer later begon het te stinken in de auto.”

Het kapotte wiel bleek in brand te staan, waarna het vuur zich razendsnel verspreidde. Bernhard vertelt: “We hebben geprobeerd te blussen, maar de auto vloog direct in brand. Tom en ik mankeren niets, maar we zijn er wel ontzettend ziek van. Het is over en uit. Klaar.”

Bernhard en Tom vertrokken vanmorgen als nummers acht in het algemeen klassement en nu is de Dakar Rally 2016 bruut en abrupt gestopt voor de best geklasseerde Nederlandse Dakar-coureur. De dagzege in de etappe met start en finish in Uyuni over 542 km (de langste van deze Dakar) ging naar Stéphane Peterhansel en Jean Paul Cottret in een Peugeot.

Bernhard ten Brinke press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zaterdag 9 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons